Verrassende namen vervoegen de cast van ‘Daens, de musical’

Verrassende namen vervoegen de cast van ‘Daens, de musical’

14 augustus 2021 0 Door Deugenieten

Na een gedwongen pauze van meer dan anderhalf jaar werden begin augustus de voorstellingen van ‘Daens, de musical’ terug hervat in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Omdat heel wat voorstellingen moeten worden ingehaald, werd een aantal nieuwe namen toegevoegd aan de cast.

Op 21 februari 2020 ging de nieuwe spectaculaire versie van de musical Daens in première. Na amper één week moesten de voorstellingen echter al gestaakt worden. Na een verplichte pauze van zeventien maanden werden de voorstellingen begin augustus terug hervat. Peter Van de Velde herneemt de titelrol en zet opnieuw een krachtige maar ook breekbare Adolf Daens neer. Dankzij een sterke en overtuigende cast die erg veel zin heeft om opnieuw voor een publiek te mogen spelen, krijgt het publiek een erg aangrijpende voorstelling te zien.

Gert Verhulst: “Ik ben blij dat we na anderhalf jaar de voorstellingen van Daens in het Studio 100 Pop-Up Theater kunnen hervatten. Om al deze shows te kunnen inhalen was er nood aan vers bloed in de cast. Ik ben dan ook verheugd dat we stuk voor stuk weer sterke namen hebben kunnen strikken om de cast te vervoegen.”

Nieuw bloed in de cast

Studio 100 kondigde onlangs heel wat nieuwkomers aan die de reeds uitgebreide cast dit najaar zullen vervoegen. Omdat er heel wat voorstellingen ingehaald moeten worden zijn er extra acteurs aangetrokken die hun rol zullen afwisselen met de huidige cast.

Zo zal acteur Tom Audenaert zijn musicaldebuut maken en in de huid kruipen van priester Ponnet, een rol die momenteel gespeeld wordt door Peter Thyssen. Roger Bolders zal de rol van Bisschop Stillemans vertolken en zo afwisselen met Jo De Meyere. Ook Walter Baele, Marc Coessens en Ludo Hoogmartens werden aan de cast toegevoegd.

Ook Ianthe Tavernier en Michiel De Meyer zullen vanaf eind augustus de cast van ‘Daens, de musical’ vervoegen. Ze spelen respectievelijk de rol van Nette Scholliers en de socialistische voorman Jan De Meeter. De acteurs zullen hun rol afwisselend spelen met Free Souffriau en Jelle Cleymans die uiteraard aan boord blijven.

Ianthe Tavernier is ongelooflijk blij dat ze deel mag uitmaken van de cast van Daens: “Zowel voor als achter de schermen is dit een productie met topmensen. De rol van Nette is voor mij als actrice eten en drinken. En weten dat ik deze rol mag delen met niemand minder dan Free Souffriau is voor mij helemaal een feest!”

Ook Michiel De Meyer kijkt enthousiast uit naar zijn rol in Daens: “Na 40-45 is Daens de tweede grote musical in het Studio 100 Pop-Up Theater waarin ik een hoofdrol mag vertolken. Momenteel zijn we nog druk aan het repeteren maar ik kijk er in elk geval heel hard naar uit om gestalte te geven aan Jan De Meeter.”

Aangrijpend verhaal

‘Daens, de musical’ is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van filmmaker Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse. Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd. Die man is priester Adolf Daens.

Naast een topcast, een uitgebreid sterk ensemble en de vele technische nieuwigheden zorgt ook de muziek van Dirk Brossé ervoor dat de musical de nodige kippevelmomenten bezorgt. De fantastische muziek werd immers ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen.

Wie nog geen tickets had moet niet wanhopen. Dankzij de uitbreiding van de cast staan er heel wat extra voorstellingen gepland. Hierdoor zijn er momenteel opnieuw tickets beschikbaar voor voorstellingen tot en met december 2021. Meer info op Daens.be.

Lees ook: ‘The Bodyguard, the musical dinner show’ opent Studio Zuid met verrassende hoofdcast

Volg ons op sociale media of contacteer ons