The High Note: een muzikale feelgoodfilm over het bereiken van je dromen

The High Note: een muzikale feelgoodfilm over het bereiken van je dromen

22 januari 2021 0 Door Deugenieten

Grace Davis is een superster wiens talent en ego ongelooflijke hoogtes hebben bereikt. Maggie, de overwerkte persoonlijke assistente van Grace, probeert ondertussen haar eigen jeugddroom als muziekproducent na te streven. Wanneer Graces manager haar voor een moeilijke keuze zet, komen Maggie en Grace met een plan dat hun leven voorgoed kan veranderen.

The High Note‘ kwam vorig jaar in de lente uit, in volle coronacrisis. Daardoor kwam de film in erg weinig landen in de bioscoopzaal terecht. Nochtans is het een fijne prent om van te genieten tijdens een gezellige filmavond. De film is nu ook uit in België, zij het meteen op dvd. Alvast een idee voor wie wil genieten van muziek, romantiek en een goed gevoel.

Liefde voor muziek

‘The High Note’ draait rond een succesvolle artieste en haar jonge persoonlijke assistente. Beiden hebben ze nog eigen dromen, al zijn die niet altijd even makkelijk te verwezenlijken. Grace Davis (Tracee Ellis Ross) heeft nochtans al veel van haar dromen zien uitkomen. Als populaire superster heeft ze al enorme hoogtes gekend, zelfs de top bereikt. En alhoewel ze zelf nog heel wat energie heeft om nieuw werk uit te brengen, zien de heren van de muziekindustrie dat liever niet gebeuren. Volgens hen zit niemand te wachten op nieuwe liedjes van vrouwelijke artiesten ouder dan 40 jaar. De platenbonzen en haar manager zien liever remixen en ‘best of’-albums verschijnen. Ze willen liever voor het makkelijke geld gaan door Grace Davis te laten optreden met een vaste show in Las Vegas.

Maggie (Dakota Johnson) is de jonge persoonlijke assistente van Grace. Zij moet dag en nacht klaarstaan voor haar bazin die zich maar al te vaak als echte diva gedraagt. Maar de echte droom van Maggie is om muziekproducer te worden. In haar vrije tijd waagt ze zich aan het maken van remixen van liedjes van Grace Davis, al weet de zangeres zelf hierover niets.

Wanneer Maggie de beginnende zanger David Cliff (Kelvin Harrison Jr.) ontmoet, stelt ze zich voor als producer. Ze wil de bekendheid van de talentvolle jonge zanger vergroten door zijn liedjes te producen. De samenwerking leidt al snel tot meer dan louter een werkrelatie.

Wanneer Maggie halsoverkop op zoek moet naar een voorprogramma voor de albumvoorstelling van Grace Davis, denkt ze een ideale artiest te kennen voor die job. Ze wil David Cliff verrassen en lokt hem zonder meer uitleg naar de albumvoorstelling. Wanneer hij voor het voldongen feit staat om op te treden als voorprogramma voor Grace Davis, vlucht hij weg.

Na enkele eerdere blunders en het niet vinden van een voorprogramma, wordt Maggie door Grace en haar manager ontslagen. Nu ze haar job kwijtgespeeld is en haar eerste stappen als muziekproducer zijn mislukt, beslist Maggie om op adem te komen bij haar vader thuis. Tot op een dag Grace Davis geheel onverwacht voor de deur staat en heel wat heeft op te biechten. Maar op datzelfde moment klopt ook David Cliff bij Maggie op de deur om het een en ander goed te maken.

Topacteurs in bijrollen

Dat muziek centraal staat in ‘The High Note’ hoeft niet te verbazen. Het verhaal speelt zich af in de wereld van muzikanten en de muziekindustrie. Bovendien worden heel wat rollen vertolkt door acteurs die reeds hun sporen hebben verdiend in de muziekwereld. Zo wordt de rol van diva Grace Davis vertolkt door Tracee Ellis Ross, de dochter van Diana Ross. Haar zangtalent heeft ze in ieder geval van geen vreemden, maar ook haar acteertalent valt niet te onderschatten. Ze speelt de rol van diva dan ook voortreffelijk. De andere vrouwelijke hoofdrol, Dakota Johnson, is de dochter van acteurskoppel Don Johnson en Melanie Griffith. Je zag haar ongetwijfeld schitteren in de bekende ‘Fifty Shades’ trilogie. Maar ook de muziekindustrie is haar niet volledig vreemd. Ze heeft namelijk al enkele jaren een relatie met Coldplay-frontman Chris Martin.

Kelvin Harrison Jr. die de rol van beginnend artiest David Cliff vertolkt, is naast acteur ook een begenadigd zanger en jazzmuzikant. Geen wonder dat hij de pannen van het dak weet te zingen in ‘The High Note’. Een iets bekendere en meer beruchte acteur is Ice Cube. In de film speelt hij de norse manager die zijn eigenwijze wil probeert op te dringen aan zijn artiest Grace Davis. Ice Cube is vooral bekend als rapper omwille van zijn politieke en controversiële teksten. Hij weet als geen ander hoe hard het er in de muziekindustrie aan toe kan gaan en weet de rol van manager dan ook uitstekend weer te geven.

Acteur Bill Pullman speelt een kleine rol als vader van Maggie en Eddie Izzard, de Britse komiek/acteur die zich tegenwoordig als zij laat aanspreken, vertolkt de rol van ietwat vreemde maar succesvolle collega-artiest van Grace.

Al deze topnamen zorgen ervoor dat ‘The High Note’ een leuke film is om naar te kijken. De film draait hoofdzakelijk rond de perikelen maar ook vriendschappelijke band tussen Grace en Maggie. Maar ook thema’s als leeftijd, sekse en ras komen voorzichtig aan bod. Al bij al geen zwaar verhaal maar eerder een ontspannende muzikale film waar je nadien alleen maar een goed gevoel aan overhoudt.

Wil je zelf het muzikale talent van Grace Davis ontdekken? ‘The High Note’ is te koop in de winkel en online bij onder meer bol.com.

Lees ook: Perry Mason en de misdaad van het decennium

Films en seriesFilms en series
Volg ons op sociale media of contacteer ons