Pairi Daiza wordt voor Halloween omgetoverd in een wereld vol mythische wezens en wonderlijke spoken

Pairi Daiza wordt voor Halloween omgetoverd in een wereld vol mythische wezens en wonderlijke spoken

16 oktober 2021 0 Door Deugenieten

Tussen 23 oktober en 7 november 2021 wordt Pairi Daiza ondergedompeld in een halloweensfeer waarin klein en groot zich kunnen uitleven. Tijdens de halloweenperiode worden de artiesten en legendes van het park in de schijnwerpers gezet met spektakels waarin de rituelen van het leven en de dood worden geïllustreerd.

Gedurende 20 dagen en 19 nachten trekken de tuinen van Pairi Daiza hun herfstkledij aan. Vanaf 23 oktober zullen duizenden bloemen, kilo’s pompoenen, vogelverschrikkers, vriendelijke spoken, grappige vampieren, ondeugende heksen en geestige skeletten voor een griezelige sfeer zorgen in het dierenpark.

Lekker griezelen

In de beste zoo van Europa vieren de 7.000 dieren traditiegetrouw Halloween. Speciaal voor de gelegenheid krijgen onder meer de vleermuizen, olifanten, maki’s, gorilla’s, nijlpaarden, leeuwen, boszwijnen en stokstaartjes van hun verzorgers speciale menu’s die in het teken staan van Halloween.

Maar ook voor de bezoekers valt er heel wat te beleven. Zo kan je vanaf 23 oktober in La Terre des Origines, een wereld die gewijd is aan de schoonheid van Afrika, zien hoe de vulkanen van de westelijke laaglandgorilla opnieuw wakker worden. Na het vallen van de nacht zal een stoom- en lichtspel de twee vulkanen van Afrika tot leven wekken.

Elke dag wandelen er tientallen vreemde personages rond in het 75 hectare grote park. Reusachtige vogelverschrikkers, levende bomen en een koor van spookmonniken brengen choreografieën en gezangen uit het hiernamaals en ook een traditionele Afrikaanse dans, de dans van de doodskist.

De drie Jeannes, marionetten van 2,5 meter hoog en levende doden in historische klederdracht, brengen de legende van het park tot leven. Volgens die legende rusten er 800 lijken van edellieden op het Domein van Cambron, niet ver van het stoffelijk overschot van de 300 monniken die in hun tuin begraven liggen.

In de Oasis stelt het duo Biscotte en Brioche een muzikaal en theatraal spektakel voor. Het gezelschap Pyronix stelt dan weer zijn nieuwe spektakel Ragnarok voor. Tijdens deze oogverblindende show met flamboyante effecten en een kolkende massa van vlammen en vonken verbazen de acrobaten en jongleurs met hun beheersing van het vuur en nooit geziene pyrotechnische effecten.

Net als de vorige jaren zullen er opnieuw unieke videoprojecties te zien zijn op de Toren van Cambron en de ruïnes van de Abdij. Op de muren van de kinderboerderij kan je je dit jaar vergapen aan een muur van water die opstijgt uit het meer (vlak bij de Izba). Deze nieuwe creatie op het water is een nooit geziene poëtische mapping, die volledig gewijd is aan de monsters uit de diepzee.

Dit jaar hult ook de grote koepel zich in halloweenkleuren. De koepel van Pairi Daiza is een overdekte ruimte van bijna 2000 m2. Gedurende drie weekends en de hele week van 1 tot 5 november laten vampieren, acrobaten en jongleurs van verschillende Belgische en Franse circusscholen er zien wat ze kunnen. ‘s Avonds wordt de koepel omgetoverd tot een ruimte die gewijd is aan muziek. Elf dagen lang zijn er concerten van vijf verschillende bands. Op het programma: het rockkoor Aequivox, de Mexicaanse band 4Cascabel, de hits van Freddie Mercury en co gecoverd door Cover Queen, G4 Band en de Celtic Seven.

Wedstrijden

Halloween in Pairi Daiza is ook de gelegenheid om tientallen abonnementen en toegangstickets te winnen. Vanaf 23 oktober kunnen alle bezoekers continu deelnemen aan vijf wedstrijden.

  • De traditionele wedstrijd waarbij je het gewicht van de pompoen moet raden
  • Een quiz over dieren die (ten onrechte) angst aanjagen en waarmee je meer te weten komt over de minder bekende dieren van het park
  • Een verkleedwedstrijd waaraan alle bezoekers die verkleed naar het park komen kunnen deelnemen
  • Een wedstrijd voor de mooiste vogelverschrikker
  • Een fotowedstrijd van mythische wezens en fotolocaties, waar bezoekers de kans krijgen om foto’s te nemen naast reusachtige decors en mythische wezens

Voor de wedstrijd van de mooiste vogelverschrikker kan je je vogelverschrikker van 18 tot 31 oktober aan het onthaal neerzetten. De halloweenvogelverschrikkers zullen in het park worden geplaatst en deel uitmaken van het decor tijdens de Halloweenperiode.

Halloween in Pairi Daiza loopt van 23 oktober tot 7 november. Tijdens de weekends en van 30 oktober tot 7 november zal het park geopend zijn tot 21u30. Dit jaar is Pairi Daiza geopend tot 9 januari 2022. Het volledige programma en alle openingsuren is te vinden op pairidaiza.eu.

Lees ook: Tom & Jerry zetten een hotel op stelten en zorgen opnieuw voor een heerlijk kat-en-muisspel

Volg ons op sociale media of contacteer ons