‘Nature Illuminated’ brengt magistrale lichtshow aan Kasteel Groot-Bijgaarden

‘Nature Illuminated’ brengt magistrale lichtshow aan Kasteel Groot-Bijgaarden

19 november 2021 0 Door Deugenieten

Van 21 januari tot en met 20 maart 2022 stippelt ‘Nature Illuminated’ een feeërieke wandeling uit door het elegante 12de-eeuwse domein van het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Het licht- en muziekschouwspel dat opgedragen is aan de vier seizoenen is het ideale uitje om een donkere winterdag op te lichten.

Het Kasteel van Groot-Bijgaarden is gebouwd in de 12de eeuw en is nog steeds eigendom van de familie de Bigard. Het is beroemd omwille van de bloemenpracht van het 14 hectare grote park, waar meer dan een miljoen tulpen-, hyacinten- en narcissenbollen met de hand zijn geplant. Aan het begin van elke lente zorgt hun bloei voor een waar spektakel en is het bloemenfeest Floralia een absolute must-see. Vanaf 21 januari kan je ook tijdens de donkere wintermaanden gaan deugenieten van de eeuwenoude bomen in het park en dat tijdens een prachtige lichtshow: ‘Nature Illuminated‘.

Twee maanden lang worden het park en het kasteel uit de Vlaamse Renaissance in de schijnwerpers gezet: de prachtige omgeving, de rode, schitterende bakstenen, de tuinen, de valbrug en tot slot de kerker. Belevingsplatform Fever had zich geen mooier pareltje kunnen bedenken om deze unieke wandeling in België te organiseren. ‘Nature Illuminated’ belooft een uniek en poëtisch parcours te worden, op een steenworp van het centrum van Brussel.

Een viering van de natuur en haar elementen

Vanaf eind januari kan je in Groot-Bijgaarden terecht voor een echte immersieve beleving met een spectaculaire licht- en geluidshow, met een scenografie en geanimeerde projecties in de kasteeltuinen. Natuur en harmonie vormen de rode draad van deze feeërieke wandeling.

De wandeling van zo’n twee kilometer voor het hele gezin of onder vrienden verzekert anderhalf uur plezier omgeven door 100.000 lichtjes. Fauna en flora beginnen te dansen, de natuur is in harmonie en prikkelt alle zintuigen. Dankzij technologie, mapping en augmented reality komen geanimeerde bloemen tot bloei en ontpoppen er zich virtuele knoppen aan de appelbomen van het park.

De eerste editie van ‘Nature Illuminated’ vindt plaats van 21 januari tot en met 20 maart in het park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Meer info en tickets via natureilluminated.com.

Lees ook: Ontdek de luxe en sfeer van de legendarische Oriënt-Express in Train World

Volg ons op sociale media of contacteer ons