MSC Cruises lanceert milieubewuste excursies

MSC Cruises lanceert milieubewuste excursies

29 januari 2020 0 Door Deugenieten

MSC Cruises heeft een reeks zorgvuldig geselecteerde excursies aan wal onthuld die speciaal zijn ontworpen om de natuurlijke schoonheid van de aarde te beschermen en te behouden en gasten op een leuke en boeiende manier informeren over de omgeving.

Volgens een recent trendrapport van MSC Cruises, ‘The Future of the Guest Experience as the climate changes’, zijn gasten steeds meer op zoek naar efficiëntere en milieubewuste vakantie-opties, met focus op duurzaamheid, sociale impact en maatschappelijke betrokkenheid. Zo zegt meer dan de helft van de Generation Z-consumenten (54%) dat de milieu-impact een belangrijke factor is bij het beslissen waar ze naartoe reizen.

Om haar gasten een milieubewuste vakantie aan te bieden lanceert MSC Cruises daarom PROTECTOURS, een reeks excursies die reizigers de kans geeft om te genieten van de natuurlijke wereld, terwijl ze tegelijkertijd hun schoonheid behouden en bijdragen aan een groenere toekomst, van het redden van babyzeeschildpadden in het Caribisch gebied tot het ontmoeten van stedelijke honingbijen op Corfu.

MSC Cruises’ werd de eerste wereldwijde cruiserederij die aan het begin van het jaar CO2-neutraal werd bij maritieme operaties. Deze toewijding aan het milieu strekt zich natuurlijk ook uit tot onshore-activiteiten met PROTECTOURS. Hiermee biedt MSC Cruises hun reispartners ook een kans om hen in staat te stellen hun aanbod te diversifiëren met meer duurzame activiteiten.

De excursies worden aangeboden in meerdere regio’s over de hele wereld, met hoogtepunten zoals:

PROTECTOURS – Red een babyzeeschildpad in Cozumel, Mexico:

Dankzij deze halve dag excursie kan je in nauw contact komen met twee soorten bedreigde zeeschildpadden. Tussen de lente en de herfst komen groene zeeschildpadden naar de kust van Cozumel om te broeden, een tijd waarin vrouwelijke schildpadden gaten in het zand graven voor hun eieren. Na ongeveer 100-150 dagen komen de babyschildpadden ’s nachts uit en krabbelen naar de relatieve veiligheid van het water. Helaas is ongeveer 20% van deze babyschildpadden niet sterk genoeg om op eigen kracht uit hun nestgat te klimmen. Na deskundige instructies van een mariene bioloog krijgen deelnemers de mogelijkheid de babyschildpadden uit het zand te graven en ze te transporteren naar Cozumel’s Marine Biology Outpost voor verdere zorg totdat ze klaar zijn voor vrijlating.

PROTECTOURS – Ontdek de magische wereld van bijen in Corfu, Griekenland:

Bijen, onlangs door de Royal Geographical Society uitgeroepen tot ‘het belangrijkste levende wezen op aarde’, leven in een complexe en rijke samenleving. Na het verlaten van het schip reizen de gasten naar het zuiden richting het prachtige Lake Korission en Bioporos Farm, waar ze van dichtbij de honingbijen kunnen aanschouwen. Met volledige veiligheidsuitrusting kunnen gasten deze prachtige insecten ontmoeten en leren over de gevaren waarmee zij worden geconfronteerd en het belang dat ze hebben voor ons ecosysteem. Na de ontmoeting staat er een diner in het Bioporos Restaurant, het enige volledig biologische restaurant op Corfu, op het programma.

PROTECTOURS – Woestijnbescherming in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten:

Gasten die op zoek zijn naar een woestijnavontuur, kunnen kiezen voor de ‘Desert Conservation’-tour. Elk jaar bezoeken duizenden lokale bewoners en toeristen het unieke woestijnlandschap van de Verenigde Arabische Emiraten voor ontspanning en avontuur. Helaas laat dit zijn sporen na in de vorm van banden, batterijen en ander afval dat schadelijk is voor het kwetsbare ecosysteem. Tijdens deze 6-uur durende excursie volgen de deelnemers een deskundige gids tot diep in de woestijn en krijgen ze de kans om de woestijn te ‘redden’. Niet alleen ervaren ze wat de woestijn te bieden heeft op het gebied van natuurlijke pracht, maar zullen ze het ook actief kunnen onderhouden door afval te verzamelen en het milieu te herstellen.

PROTECTOURS – IJsland te paard en bomen planten in Reykjavik, IJsland:

IJsland staat bekend om haar krachtige en unieke landschappen. Gasten krijgen de kans om het platteland zelf te ontdekken, terwijl ze op een IJslands paard trekken door de schilderachtige wildernis van lavavelden en groene heuvels welke rijk is aan vogels. Deze speciale paarden zijn uniek in hun volgzame en vriendelijke temperament, evenals hun middelgrote en dikke vacht. Na deze trektocht reizen de gasten naar het bos van Guðmundarlundur, waar ze worden opgewacht door een boswachter van de Kópavogur Forestry Association. Deze zal hen begeleiden bij het planten van een boom. Zo helpen ze de bosbouwdienst dit unieke gebied te behouden en tegelijkertijd bij te dragen aan het verlagen van de koolstofuitstoot.

Volg ons op sociale media of contacteer ons