Kuifje-vliegtuig ‘Rackham’ krijgt facelift

Kuifje-vliegtuig ‘Rackham’ krijgt facelift

3 september 2021 0 Door Deugenieten

Rackham, één van de meest gefotografeerde vliegtuigen ter wereld, krijgt een opknapbeurt en zal nog tot 2026 deel uitmaken van de vloot van Brussels Airlines.

Zes jaar geleden lanceerde Brussels Airlines haar eerste Belgian Icon-vliegtuig, een toestel met een handgeschilderd design. Samen met Moulinsart creëerde de maatschappij Rackham. Het werd een vliegtuig beschilderd met 37 meter lange zwarte haai uit de wereldbekende stripreeks Kuifje, gebaseerd op de originele tekening van de hand van Hergé.

Omdat het vliegtuig, opgedragen aan Kuifje, de deadline voor herschildering bereikt had, zijn Moulinsart en Brussels Airlines overeengekomen hun samenwerking te verlengen en de beschildering van het vliegtuig in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Rackham zal dus nog ten minste 5 jaar in de vloot van de luchtvaartmaatschappij blijven.

Terwijl de buitenkant van het toestel bijna identiek blijft aan de huidige beschildering krijgt de binnenkant van het toestel een upgrade met nog meer illustraties van de hand van Hergé.

De Belgian Icons reeks van Brussels Airlines is een van de vele manieren waarop de Belgische luchtvaartmaatschappij haar rol als ambassadeur van het land benadrukt. De maatschappij zal ook in de toekomst het beste van België naar de wereld blijven brengen.

Na Rackham in 2015 verwelkomde de maatschappij twee speciale vliegtuigdesigns in 2016: Magritte en Trident, opgedragen aan de Rode Duivels. Eén jaar later vervoegde Amare, een eerbetoon aan muziekfestival Tomorrowland, de vloot. Aerosmurf en Bruegel volgden in 2018 en 2019.

Lees ook: Hotel Amigo verwelkomt je in een unieke Kuifje-suite

Met de vernieuwing van haar eerste Belgian Icon wil Brussels Airlines de voortzetting van haar rol als ambassadeur voor België benadrukken. Daarbovenop bevestigt de maatschappij dat haar vloot altijd minstens 5 Belgian Icon toestellen zal tellen. Het toestel dat vijf jaar lang het Europese luchtruim kleurde met de tekeningen van Magritte, zal binnenkort omgevormd worden tot Star Alliance vliegtuig.

Heb jij de Belgian Icons van Brussels Airlines al gespot en heb je een favoriet toestel? Of ben je al met een van de speciaal beschilderde vliegtuigen op vakantie geweest? Laat het ons gerust weten.

Lees ook: Brussels Airlines biedt meer vluchten aan naar de winterzon

Volg ons op sociale media of contacteer ons