Hope Gap: Wanneer de liefde over en uit is

Hope Gap: Wanneer de liefde over en uit is

6 september 2020 0 Door Deugenieten

Wie van een romantisch drama houdt, kan sinds kort in de filmzaal terecht voor de Britse prent ‘Hope Gap’. Deugenieten nestelde zich alvast in een comfortabele cinemastoel en zag dat er zelfs na een echtscheiding nog hoop is.

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap. Grace is een succesvolle dichteres, Edward is een leerkracht die graag bijdrages schrijft voor Wikipedia. Het paar is 29 jaar getrouwd. Gelukkig getrouwd volgens Grace, al vindt ze dat haar man in al die jaren meer mocht communiceren. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten. De connectie en intimiteit die Edward bij zijn nieuwe vriendin vindt, heeft hij nooit gevoeld bij zijn vrouw Grace.

Scheiden doet leiden

De plotse scheiding doet bij Grace de stoppen doorslaan. Zij kan zich maar moeilijk neerleggen bij de definitieve beslissing van haar man en probeert hem alsnog te overtuigen om hun huwelijk nog een kans te geven. James probeert zijn beide ouders te begrijpen en te steunen, maar al snel wordt hij door beiden ingezet als boodschappenjongen. Het eens zo hechte gezin wordt geconfronteerd met de nieuwe situatie waarbij emoties hoog oplaaien. Ongeloof, woede en onmacht halen bij Grace de bovenhand, maar toch verliest ze nooit de hoop.

De film is gebaseerd op het toneelstuk ‘The retreat from Moscow’ dat geschreven werd door regisseur William Nicholson. De inspiratie voor het verhaal haalde de auteur/regisseur uit eigen ervaring: Na een huwelijk van 33 jaar scheidden Nicholson zijn ouders.

Bening is een vat vol emoties

De film is een intieme prent die toont hoe verschillend de liefde tussen twee mensen kan evolueren. Terwijl Grace vindt dat haar man beter moet communiceren, heeft Edward al even afstand van haar genomen en de liefde bij een andere vrouw gevonden. De intense strijd om haar man terug te winnen en tot andere inzichten te brengen vormt dan ook een essentieel onderdeel van het verhaal.

Annette Bening speelt op fantastische wijze een gebroken vrouw die zich niet zomaar gewonnen geeft. Dat de emoties hierbij nogal eens hoog oplopen hoeft dan ook niet te verwonderen. Als ervaren klassebak weet de Amerikaanse hoe ze op geloofwaardige wijze een in haar eer gekrenkte Britse vrouw moet neerzetten. Typische Britse tongval incluis. Ze slaagt er dan ook moeiteloos in om je mee te nemen op haar rollercoaster van emoties.

Hope Gap van regisseur William Nicholson met onder meer Annette Bening, Bill Nighy en Josh O’Connor is nu te zien in de bioscoop.

Volg ons op sociale media of contacteer ons