‘Hitman’s Wife’s Bodyguard’ zorgt voor chaos en vernieling op een bedje van absurde humor

‘Hitman’s Wife’s Bodyguard’ zorgt voor chaos en vernieling op een bedje van absurde humor

29 juli 2021 0 Door Deugenieten

’s Werelds meest dodelijke vreemde koppel gaat opnieuw op een levensbedreigende missie. Nog steeds zonder vergunning en zonder controle, maar deze keer heeft iemand anders de touwtjes strak in handen.

Na het succes van ‘The Hitman’s Bodyguard‘ zijn lijfwacht Michael Bryce (Ryan Reynolds) en huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) na vier jaar herenigd voor een nieuwe missie. En ook deze keer is het met een flinke portie tegenzin dat de twee moeten samenwerken. Helaas voor beiden heeft Sonia (Salma Hayek), de vrouw van Kincaid, de teugels stevig in handen. En voor wie dacht dat Bryce en Kincaid al erg waren, Sonia is veeleisender en krankzinniger dan de twee mannen samen. Genoeg aanleiding voor een bizar kat-en-muisspel waarin de kogels, ontploffingen en achtervolgingen je opnieuw om de oren vliegen.

In de zomer van 2017 zag Michael Bryce zijn belangrijkste klant voor zijn ogen vermoord worden. Een traumatische ervaring, zeker voor de beste bodyguard van de wereld. In een poging om zijn eer te herstellen neemt Bryce een moeilijke opdracht aan: er voor zorgen dat zijn aartsvijand Darius Kincaid binnen de 24 uur veilig van London naar Den Haag geraakt. De beruchte huurmoordenaar moet er namelijk op het Internationaal Strafhof gaan getuigen tegen zijn meedogenloze en bloeddorstige ex-baas. Makkelijker gezegd dan gedaan want deze laatste stuurt een legertje aan huurmoordenaars op de twee af.

Hit me baby one more time

Fast forward naar de zomer van 2021 en ‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard‘. Michael Bryce is nog altijd de schandvlek op het blazoen van de bodyguards. Zijn licentie is nog steeds opgeschort, zijn ego gekwetst en hij heeft nachtmerries over Kincaid. Al komen die gelukkig maar één keer per nacht voor.

Op advies van zijn therapeut besluit Bryce eindelijk om op vakantie te gaan. Ver van alle wapens en chaos hoopt hij vrede te sluiten met zijn nieuwe zelf: een ex-bodyguard. Maar nog voor hij zich goed en wel aan de idyllische Amalfikust met zijn exemplaar van ‘The Secret’ aan het zwembad geïnstalleerd heeft, duikt Darius’ oplichtersvrouw Sonia, met bollend decolleté en geladen wapens, luidkeels op uit het niets. Darius is tijdens hun huwelijksreis ontvoerd door de maffia en Bryce moet haar helpen om hem te redden. En hoe hard Bryce ook tegenstribbelt: Sonia accepteert geen nee als antwoord.

Samen slagen ze erin om Kincaid te bevrijden maar niet zonder een echte ravage achter te laten. Bovendien zijn ze er ook nog eens in geslaagd om tijdens de ontsnapping een belangrijke operatie van Interpol om zeep te helpen. Het trio wordt daarom door Interpol verplicht te helpen om de brokstukken van het onderzoek te lijmen. Ze moeten het opnemen tegen de megalomane en ontevreden Griekse scheepvaartmagnaat Aristoteles Papadopolous (Antonio Banderas). Ondanks zijn flamboyante ‘Versace’-jasjes is hij boos op de rest van Europa. Met een stel gehuurde hackers wil hij het Europese elektriciteitsnetwerk platleggen om te laten zien dat hij de baas is.

Wat volgt zijn een reeks doldwaze en razendsnelle achtervolgingen door de kronkelende straatjes van middeleeuwse Italiaanse steden, een spervuur aan kogels, manipulatieve Interpol-agenten en drie eigenzinnige figuren die constant met elkaar overhoop liggen. Voeg daar nog de stoïcijnse Morgan Freeman, die opduikt als Bryce’s ster-bodyguard-vader, en je hebt een milkshake van spannende en hilarische gebeurtenissen die je niet voor mogelijk houdt.

En alsof dat nog niet genoeg is, is er nog de spanning die veroorzaakt wordt door de onvervulde kinderwens van Kincaid en Sonia. Voor Darius ligt de oorzaak bij zijn ‘defecte’ testikel, Sonia zoekt de oorzaak bij haar eigen luie vagina. Te veel genante informatie horen we je denken. Dat is het ook, maar het zorgt wel voor een extra portie absurditeit.

Explosieve actiekomedie

‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’ is een explosieve actiekomedie die aan een razend tempo voorbijknalt. Salma Hayek speelt een geweldige losgeslagen Mexicaanse vrouw die niet vies is van een beetje geweld als het erop aan komt het leven van haar man en toekomstige vader van haar kind te beschermen. Die man is de geweldige Samuel L. Jackson. Als berucht huurmoordenaar heeft hij meer vijanden dan vrienden en ligt hij aan de basis van Ryan Reynolds identiteitscrisis. Ooit was deze laatste namelijk de beste bodyguard van de wereld maar sinds hij het leven van zijn cliënt niet kon redden kent hij enkel maar tegenslagen. En als dat nog niet genoeg is wordt hij ook nog eens geconfronteerd met de telleurstelling van zijn vader, de immer briljante Morgan Freeman. Voeg daar als kers op de taart nog een flamboyante Antonio Banderas aan toe en je hebt een sterrencast om u tegen te zeggen.

Lees ook: The Mauritanian: Hoe de Amerikaanse overheid na 9/11 jarenlang illegaal terreurverdachten opsloot

Volg ons op sociale media of contacteer ons