Geena Lisa is klaar voor haar musicaldebuut in ‘The Sound of Music’

Geena Lisa is klaar voor haar musicaldebuut in ‘The Sound of Music’

27 november 2021 0 Door Deugenieten

Vanaf 12 december kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg terecht voor een nieuwe versie van ‘The Sound of Music’. Producent Deep Bridge en regisseur Stany Crets brengen er een geheel nieuwe musicalversie van de populaire filmklassieker.

Voor de cast van ‘The Sound of Music’ is het nu écht aftellen naar de première van de nieuwe, Vlaamse musicalversie van deze klassieker. De voorbije weken hebben Koen Van Impe, Ianthe Tavernier, Peter Thyssen, An Lauwereins, Charlotte Suijs, Pieter Casteleyn én de debuterende Geena Lisa samen met de rest van de cast keihard gerepeteerd. Zoals gepland spelen ze vanaf donderdag 9 december 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen met een première op zondag 12 december.

De ravissante Ianthe Tavernier, die velen kennen door haar rol in ‘De Buurtpolitie’, neemt de rol van gouvernante Maria op zich. Hiermee treedt Ianthe in de voetsporen van Julie Andrews. Ze wordt op het podium bijgestaan door Koen Van Impe die, na zijn glansrol in ‘La Cage Aux Folles’, in de huid van Kapitein Von Trapp kruipt. In de nieuwe versie van regisseur Stany Crets speelt Peter Thyssen de rol van oom Max en wordt An Lauwereins Moeder-overste.

Geen Lisa maakt musicaldebuut

Zangeres en voormalig tv-omroepster Geena Lisa speelt de rol van Barones Schräder en maakt hiermee haar musicaldebuut, iets waar ze enthousiast naar uitkijkt. “Zingen, spelen, op een podium staan tussen fantastische musicalacteurs: ‘These are a few of my favorite things’”, zegt ze al zingend.

Geena debuteerde op haar 14de als zangeres bij het rockbandje van haar vader. Na enkele jaren kwam ze als backingvocaliste terecht bij de succesformatie ‘The Dinky Toys’. Daar werden haar talenten opgemerkt door Bart Peeters met wie ze nadien samenwerkte voor ‘De Vliegende Doos’ en ‘De Liegende Doos’. Geena werd een vaste waarde op televisie waar ze onder andere ‘Biebabeloela’, ‘De Nationale Test’, ‘Vlaanderen Muziekland’, ‘Fata Morgana’ en nog een rist programma’s presenteerde.

Deepbridge.be - The Sound of Music

Daarnaast was Geena jarenlang presentatrice-voorzitster van het Radio 2-programma ‘De Raadkamer’, speelde ze mee in de langspeelfilm ‘Oesje’ en bracht ze muzikale ode’s aan Ann Christie en Yasmine. Een musical is zowat het enige wat nog op haar rijkgevulde palmares ontbrak. Maar daar komt dankzij haar rol als Barones Schräder dus binnenkort verandering in. “Ik voel me net zo enthousiast als 1 van de 7 Von Trapp-kids die tot leven komen als ze mogen zingen en muziek mogen beleven”, zegt ze.

Telkens als Geena voorbij de Antwerpse Stadsschouwburg wandelde dacht ze bij zichzelf dat ze er graag eens zou optreden en dankzij ‘The Sound of Music’ gaat dat binnenkort dus gebeuren. De barones is dan niet meteen de meest sympathieke rol in de musical maar voor Geena is dit net een extra uitdaging: “De barones is niet de meest sympathieke, maar ik vind het wel leuk om de rol van een rivale te spelen. Dat maakt het voor mij weer boeiend en uitdagend.”

Wij wensen Geena alvast veel plezier met haar rol in ‘The Sound of Music’ en kijken vol spanning uit naar haar debuut op het podium van de Antwerpse Stadsschouwburg.

‘The Sound of Music’ speelt vanaf donderdag 9 december 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen met een première op zondag 12 december. Vanaf 14 januari 2022 is de musical te zien in Capitole Gent en vanaf 22 januari 2021 in het Trixxo Theater Hasselt. Tickets voor ‘The Sound of Music’ kan je online bestellen op de website van Deep Bridge.

TIP: Rodgers & Hammerstein’s ‘The Sound Of Music’ maakte van Julie Andrews en Christopher Plummer absolute wereldsterren en won maar liefst vijf Oscars. De liedjes uit de film, waaronder ‘My Favorite Things’, ‘Do-Re-Mi’, ‘Edelweiss’ en natuurlijk ‘The Sound of Music’, werden absolute hits die ook vandaag nog superherkenbaar zijn. De soundtrack van de populaire familiefilm kan je hier bestellen.

Lees ook: Ontdek de luxe en sfeer van de legendarische Oriënt-Express in Train World

Volg ons op sociale media of contacteer ons