Expo Dino World: Op safari met levensechte dino’s

Expo Dino World: Op safari met levensechte dino’s

15 januari 2021 0 Door Deugenieten

Ze mogen dan al miljoenen jaren uitgestorven zijn, de dinosaurussen blijven een van de meest fascinerende wezens die ooit op onze aarde rondgelopen (en gevlogen) hebben. Tijdens Expo Dino World kan je ze van dichtbij ontdekken.

Dino’s zijn hot! Dat bewijst het succes van de fantastische Jurassic Park films. Er staat zelfs een zesde film op het programma voor volgend jaar. Daarnaast is er de populaire en vooral intrigerende ‘Galerij van de Dinosauriërs’ in het Museum voor Natuurwetenschappen. En binnenkort kan je met het hele gezin op ontdekkingstocht naar de buitengewone wereld van de dino’s.

Vanaf 6 februari kan je in Paleis 2 op Brussels Expo namelijk een sprong van 65 miljoen jaar terug in de tijd maken. Op een oppervlakte van meer dan 4000 vierkante meter trek je er als een echte ontdekkingsreiziger op een buitengewoon avontuur: Expo Dino World.

Organisator MB Presents is met Expo Dino World niet aan zijn proefstuk toe. Eerder brachten ze het fantastische Walking With Dinosaurs, Harry Potter The Exhibition en Star Wars Identities naar Brussel. Deze keer brengen ze de dino’s terug tot leven in een fascinerende reis die elk kind in een avonturier verandert en die iedereen naar een unieke en wonderlijke wereld zal brengen!

In een indrukwekkende natuurlijke omgeving kun je jezelf onderdompelen in een fascinerend universum: dat van het Mesozoïcum, een periode waarin de grootste dinosauriërs leefden. Je zal er verrast worden door de grootte en het gebrul van de triceratops, de brachiosaurus of de beroemde tyrannosaurus. De fantastische afmetingen van de pteranodon zal je verbazen. En wanneer je je eigen voetafdrukken vergelijkt met die van een jonge diplodocus zal je zien dat deze jongens pas echt op grote voet leefden. Aan het einde van de expo is er een covidproof kids-zone gecreëerd en kun je een bijzondere, nieuwe VR-ervaring meemaken.

Veiligheid voor alles

Ze zien er misschien angstaanjagend uit, maar wees gerust, de dinosauriërs zijn onschadelijk. Om de veiligheid en gezondheid van iedereen in de huidige context te garanderen zijn er verschillende regels opgesteld die gelden tijdens de safari. Zo worden slechts een beperkt aantal mensen per vierkante meter toegelaten, is er flow control en zijn er markeringen op de grond.

Praktische info

Expo Dino World – vanaf 6 februari in Paleis 2 van Brussels Expo. Tickets & info: expodino.be.

Lees ook: Gents Universiteitsmuseum neemt je mee in het hoofd van de wetenschapper

Volg ons op sociale media of contacteer ons