Nieuwe culinaire hotspot Casa Louise brengt een stukje Ibiza naar de hoofdstad

Nieuwe culinaire hotspot Casa Louise brengt een stukje Ibiza naar de hoofdstad

30 oktober 2021 0 Door Deugenieten

In de levendige buurt van het Brusselse Stefaniaplein vind je sinds kort een nieuwe culinaire hotspot. Casa Louise biedt een mediterrane keuken in een warme ‘Ibiza style’-kader.

Onlangs opende restaurant Casa Louise zijn deuren in de levendige buurt van het Stefaniaplein aan de Louizalaan in Brussel. Het zachte, warme ‘Ibiza style’-kader van het gezellige Brusselse huis vormt de ideale gelegenheid om even te ontsnappen aan het druilerige weer van ons land. De sfeer hier is zonnig, de keuken mediterraan met wereldse toetsen. Casa Louise wil heel graag imponeren met zijn stijl en hoopt gezellig, leuk en verrassend uit de hoek te kunnen komen.

Ibiza-sfeer in hartje Brussel

Dit nieuwe concept komt uit de koker van Dimitri Tzemos, die dol is op koken en reizen. Hij was actief in de hotelsector en als steward en ontdekte op die manier restaurants over de hele wereld. Vandaar ook zijn voorliefde voor de exotische keuken. Op zoek naar nieuwe foodervaringen opende hij eind jaren 80 al een strandbar op het zonnige Ibiza.

Terug in België lanceerde hij zijn eerste ‘Tea & Eat’-concept in de Louizawijk. Voor zijn nieuwste avontuur, Casa Louise, bleef hij in zijn geliefkoosde wijk maar wilde hij zich aanpassen aan de nieuwe manier van leven na de coronacrisis. Het resultaat is een warme en vriendelijke plek die geïnspireerd is op het eiland Ibiza.

Op dit nieuwe adres kan je gezellig tafelen rond de overheerlijke, mediterraangetinte gerechten van hier en elders. Gebakken inktvis, warme makis van gerookte zalm, risotto met scampi’s en koriander, ravioli van asperges en ricollta, tagliatta van rund, petit mignon met teriyakisaus, hamburgers, club sandwishes of saledes…. Het zijn maar een paar van de vele wereldse gerechten op de kaart van Casa Louise. Op zondag kun je kiezen voor een brunchformule die voldoende tijd overlaat om daarna nog te genieten van een dagje Brussel.

Voor de dranken blijft Casa Louise in de strandsfeer. Onder de vele cocktails is er eentje van ’t huis op basis van champagne Laurent Perrier. Qua wijn heb je de keuze uit rood, wit of rosé, al dan niet bio, en natuurlijk kunnen ook een aantal Belgische bieren niet op de kaart ontbreken.

Voor de inrichting koos Dimitri voor natuurlijke materialen in zachte kleuren – zoals raffia, hout en stro. In combinatie met de elegante sierlijsten van het typische Brusselse gebouw zorgt dit voor een ontspannende en elegante sfeer en een ‘effortlessly chic’-effect. Voeg hierbij nog een vriendelijke service en een helder kader en je krijgt een fijne formule die een en al levensgenot uitstraalt!

Casa Louise vind je aan het Stefaniaplein 14 in Brussel. Je kan er terecht van dinsdag tot zaterdag tot 23u30, op zondag van 11u tot 15u30. Meer info vind je op casalouisebrussels.com.

Lees ook: Be Burger: kwaliteitsvolle hamburgers met een eigen twist

Volg ons op sociale media of contacteer ons