Zes bekende Vlamingen gaan de uitdaging van hun leven aan in ‘Over de Oceaan’

Zes bekende Vlamingen gaan de uitdaging van hun leven aan in ‘Over de Oceaan’

26 mei 2020 0 Door Deugenieten

Zes bekende Vlamingen nemen deel aan een ongelooflijk avontuur. De onervaren zeilers leggen maar liefst 5.000 kilometer af om zo de Atlantische Oceaan over te varen. Zullen zij erin slagen de oceaan te trotseren en aan te komen op hun bestemming? Wij zijn alvast benieuwd!

De Atlantische Oceaan aan boord van een schip oversteken is voor velen een droom. Zelf hebben we de oversteek al een paar keer gedaan aan boord van een groot luxueus cruiseschip. En het was telkens heerlijk deugenieten van de rust en kalmte op zee. Maar de grote oceaan overvaren in een klein zeiljacht, neen zo avontuurlijk zijn wij nu ook weer niet.

Zeil je voor het eerst, dan sla je een flater‘ tenminste als we Bart Kaëll mogen geloven. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de avonturen van Jani Kazaltzis, Imke Courtois, Dominique Persoone, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen. Samen stappen ze aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te zeilen.

Het belooft alvast een extreem uitdagend avontuur te worden. De zes bekende vlamingen hebben namelijk geen enkele zeilervaring. De enige die dat wel heeft is kapitein Piet Smet. Bovendien zullen ze gedurende drie weken afgesloten zijn van alle contact met de buitenwereld. Ze leggen hun lot volledig in de handen van de natuur en de oceaan.

De tocht van meer dan 5000 kilometer gaat van Lanzarote naar Guadeloupe. Onderweg zullen ze geen ondersteuning van buitenaf krijgen, vaart er geen assistentieschip mee, zullen ze buiten bereik van reddingshelicopters zeilen en zal er in de wijde omgeving land noch mens te bespeuren zijn.  Ze varen dag en nacht door, zonder stoppen.

‘Over De Oceaan’ toont uit welk hout ze gesneden moeten zijn om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te steken, maar geeft ook een inkijk in de persoonlijke odyssee die elk bemanningslid zal ervaren in deze volledige afzondering. 

‘Over de Oceaan’ is een productie van Woestijnvis en is dit najaar te zien op VIER. Klanten van Telenet hoeven zo lang niet te wachten. Zij kunnen de 8 afleveringen vanaf 6 juli zien op Play & Play More van Telenet.

 

Volg ons op sociale media of contacteer ons