WHOOwine: wijn met een verhaal, geselecteerd door Belgisch sommelier Lucia Buysschaert

WHOOwine: wijn met een verhaal, geselecteerd door Belgisch sommelier Lucia Buysschaert

27 januari 2021 12 Door Deugenieten

WHOOwine is een nieuw wijnconcept van de Belgische sommelier Lucia Buysschaert. Elke maand kiest zij zorgvuldig drie Europese wijnen uit van één wijnmaker, die via een abonnementsformule aan huis geleverd worden.

Bij Deugenieten grijpen we elke kans om te genieten van alles wat het leven lekker maakt. Een lekker glas wijn of heerlijke bubbels kunnen daar natuurlijk niet bij ontbreken. Maar net zoals velen staan we vaak radeloos te staren naar het grote aanbod en de brede variatie in het winkelrek. Keuzestress! Want hoe kies je de juiste wijn? Ga je voor wit, rood of toch maar rosé? En hoe vermijd je een ‘chateau migraine’? Die problemen zijn voor Deugenieten alvast van de baan dankzij WHOOwine.

Passie voor wijn

WHOOwine is ontstaan uit de passie en liefde voor wijn die oprichtster en sommelier Lucia Buysschaert als rode draad door haar leven ziet lopen. Lucia is afkomstig van Deerlijk maar voelt zich overal thuis waar de wijn is. Of dat nu in Duitsland, Italië of Frankrijk is.

Lucia heeft meer dan tien jaar ervaring in de wijnwereld. Ze behaalde haar sommelierdiploma aan de FISAR-wijnschool in Turijn en werkte wereldwijd samen met tal van wijnmakers en importeurs, bezocht intussen ruim 300 artisanale wijnmakers in heel Europa en organiseerde tal van wijnreizen en wijnproeverijen. Na haar jarenlange ervaring als adviseur in de wijnwereld richtte ze begin vorig jaar WHOOwine op. De ideale manier om haar ervaring en passie voor wijn en authentieke wijnmakers direct tot bij de wijnliefhebbers te brengen.

“In mensentaal uitleggen hoe een simpele druif omgetoverd wordt tot een magische wijn, daar haal ik enorm veel voldoening uit. Meestal komen enkel de fles en de naam terecht bij de eindconsument, niet het verhaal erachter. Wijn wordt ook altijd heel complex voorgesteld. Met WHOOwine wil ik wijn toegankelijk en begrijpelijk maken voor iedereen,” zegt Lucia.

Elke maand een nieuw wijndomein

Lucia kiest elk wijndomein waarmee ze samenwerkt zorgvuldig uit en brengt op die manier telkens nieuwe producten op de Belgische markt. Belangrijke criteria hierbij zijn dat de producent ambachtelijk en met respect voor de natuur werkt, zonder schadelijke sproeistoffen, grote hoeveelheden sulfieten of smaak- en kleurstoffen.

“Waarden als eerlijkheid en authenticiteit zijn erg belangrijk voor ons. We kopen alle wijnen rechtstreeks in bij onze wijnmakers en betalen hen een eerlijke prijs. Bovendien willen we onze klanten ervan bewust maken dat ook in de wijnwereld duurzaamheid heel belangrijk is voor onze toekomst,” zegt oprichtster Lucia Buysschaert. 

De sommelier kiest telkens drie heerlijke flessen wijn van één Europees wijndomein. Welke flessen dit zijn hangt af van het seizoen. Elke maand wordt er een nieuwe wijnmaker aan het assortiment toegevoegd, aan variatie dus geen tekort!

WHOOwine for who?

WHOOwine is ideaal voor de wijnliefhebbers die graag genieten van een lekker glas wijn maar niet zelf over voldoende kennis beschikken. Bedoeling van de WHOOwine-box is een totaalbeleving aan te bieden. Zo bevat elke box naast drie flessen heerlijke wijn ook een boekje met heel toegankelijk advies van sommelier Lucia, informatie over het wijndomein en interessante wijnweetjes waar je mee kunt uitpakken bij je gasten. Want wist je dat je ongeveer 1,2 kg of 10 druiventrossen nodig hebt voor 1 fles wijn (0,75 cl)? Of dat je wijnglazen nooit ondersteboven in de kast mag zetten? De geur van de kast – hoe proper ook – trekt in het glas en beïnvloedt de smaak van de wijn. Op de website kan je bovendien terecht voor aanvullende video’s en foodpairingtips.

Natuurlijk kunnen ook echte wijnkenners een beroep doen op WHOOwine voor het ontdekken van nieuwe kwalitatieve, authentieke wijnhuizen en wijnen.

3 wijnen, 1 wijndomein, 1 handige box

De WHOOwine-box wordt aan huis geleverd via een abonnementsformule naar keuze. Je kiest op de website welke formule voor jou het best past – om de 1, 2 of 3 maanden – en betaalt €45 per box. Indien je je voor een jaar abonneert, geniet je van 5% WHOO!korting.

Naast het wijnabonnement verkoopt WHOOwine ook afzonderlijke wijnpakketten. Zo kan je eerst het concept uittesten, naar eigen smaak een box kiezen voor jezelf of om cadeau te doen. Hiervoor betaal je €50.

Er is een 100% tevredenheidsgarantie en je favoriete wijn kan je nabestellen met een mooie korting. Levering kan in heel België. Als extra service en om de persoonlijke touch te benadrukken, kan je Lucia via Whatsapp al jouw extra vragen over de wijnen stellen.

Onze persoonlijke sommelier

Onze ervaring met WHOOwine en met sommelier Lucia waren alvast erg positief. Lucia is duidelijk een gepassioneerde wijnkenner die met veel liefde vertelt over de wijnen én haar ‘kindje’ WHOOwine. Wij kozen persoonlijk voor de overheerlijke champagnes en keken dan ook erg uit naar de levering van het WHOOwine-pakket. Het uitpakken van de box was een waar plezier. Een persoonlijke boodschap van Lucia en een kaartje van het betreffende wijndomein, naast de in mensentaal uitgebreide uitleg over de verschillende wijnen in je box, zorgden spontaan voor een glimlach op ons gezicht.

Wij kregen alvast 3 superlekkere Joly Champagnes geleverd, met liefde en ambacht gemaakt door de familie met de wel erg mooie naam Joly. Het champagnehuis bevindt zich in Troissy, een vredig dorpje dicht bij Épernay, de champagnehoofdstad bij uitstek. Joly Champagne is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1953 en heeft 45 wijngaarden die in totaal 14 hectare grond beslaan.

Wijn kopen was nog nooit zo plezant! Geen keuzestress meer, lekker kiezen vanuit je luie zetel én met veel smakelijk genot genieten van de door Lucia met passie geselecteerde wijnen. Daarop kan maar één woord volgen: SCHOL!

Omdat we onze positieve ervaring graag met jou willen delen, geeft Deugenieten, met dank aan sommelier Lucia, een overheerlijke WHOOwine box weg! Om kans te maken op zo’n smakelijke box, neem je best een kijkje op onze Facebook– en Instagrampagina. Wie meer wil weten over WHOOwine, neemt best een kijkje op WHOOwine.be.

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: Brussels Airlines en chef Tim Boury brengen Belgische topgastronomie op 10km hoogte

Volg ons op sociale media of contacteer ons