Vrij en blij! Een LGTBQIA+ journal over liefde, trots en het vinden van je innerlijke regenboog

Vrij en blij! Een LGTBQIA+ journal over liefde, trots en het vinden van je innerlijke regenboog

20 juni 2022 0 Door Deugenieten

Juni is pride-maand. Tijdens deze themamaand wordt er speciaal aandacht geschonken aan de positie, emancipatie en acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en andere mensen uit de de LGBTQIA+-gemeenschap. Ook op Deugenieten besteden we deze maand extra aandacht aan de kleurrijke gemeenschap die de regenboogvlag als symbool heeft.

Onlangs kwam er een erg leuke en grappige LGBTQIA+-journal op de markt voor iedereen die op zoek is naar zijn innerlijke regenboog. Ideaal voor kleurrijke Deugenieten als wij dus! Compleet met hilarische en weloverwogen kleurenillustraties worden we in ‘Vrij en blij!‘ aangemoedigd om ons eigen verhaal te verkennen. Dit boek biedt verhelderende schrijfopdrachten, kleurrijk advies en stimulerende activiteiten gekoppeld aan belangrijke verhalen over de LGBTQIA+-geschiedenis, van de oudheid tot nu. Zo staan er heel wat interessante en boeiende weetjes in de journal die elke LGBT’er en LGBT-vrienden horen te weten. We worden in dit boekje ook aangespoord om op soms ernstige maar ook grappige wijze na te denken over onszelf. Lekker vrijuit onze gedachten kunnen neerpennen kan zo bevrijdend zijn! Elke zichzelf respecterende jongvolwassene zal zich perfect in het boek kunnen vinden. En wie nog zoekende is naar zelfrespect, wordt door dit journal uitgedaagd om dieper te graven en het te vinden.

Deze felgekleurde gids moedigt je aan om je gelukkigste ware zelf te zijn en je eigen stempel op de wereld te drukken. ‘Vrij & blij!’ is warm, hilarisch, lief en verhelderend. Het is het perfecte cadeau voor iedereen die al out & proud is, iedereen die voorzichtig uit de kast spiekt en alle LGBTQIA+-vrienden. Dit boek laat ook jou ongetwijfeld vervullen met eigenwaarde, zelfvertrouwen, trots en kleur.

DOM&INK, illustrator en zeemeerman

Vrij & blij! is de Nederlandstalige uitgave van ‘Free to be me’ en werd gecreëerd door DOM&INK, een freelance illustrator en zeemeerman uit Londen. Dominic Evans houdt ervan om werk te maken waardoor je je krachtig, zelfverzekerd en helemaal warm en wazig vanbinnen voelt. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn LGTBQIA+-rechten, mental health awareness, body positivity drag en girlbands. Zo maakte Dominic illustraties voor onder meer de Britse meidengroep Little Mix, de Britse talentenjacht The X Factor en actrice Emma Watson. Ook voor RuPaul’s Drag Race UK, een immens populaire talentenjacht voor dragqueens, verzorgde DOM&INK heel wat illustraties. Daarnaast was hij te zien in magazines als Cosmopolitan, Gay Times, Glamour en Time Out.

Wie zelf op zoek wil naar positivisme en eigenwaarde, en zo zijn innerlijke regenboog wil ontdekken, kan de regenboogkleurige journal Vrij & blij! vinden in de lokale boekhandel of online bestellen.

Lees ook: De geschiedenis van de regenboogvlag

Volg ons op sociale media of contacteer ons