Untold Stories toont meer dan 150 meesterwerken van modefotograaf Peter Lindbergh

Untold Stories toont meer dan 150 meesterwerken van modefotograaf Peter Lindbergh

7 september 2022 0 Door Deugenieten

Van 15 december 2022 tot en met 1 april 2023 kan je in het Vanderborghtgebouw in Brussel gaan kijken naar Untold Stories, een postume tentoonstelling van meesterfotograaf Peter Lindbergh.

Peter Lindbergh wordt vaak omschreven als een van de meest invloedrijke modefotografen van zijn tijd. De Duitse modefotograaf kon als geen ander de breekbaarheid in de kracht van de modellen op een menselijke manier vastleggen en drukte zo zijn stempel op zijn tijd en de opkomst van de topmodellen. Voor zijn lens toonden grote namen als Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Helena Christensen een andere kant van hun vrouwelijkheid, namelijk hun rauwe schoonheid. Tijdens zijn carrière werkte hij samen met de grootste glossy tijdschriften: Vogue, Harper’s Bazaar, Rolling Stone, Vanity Fair. Bovendien zette Lindbergh als enige zijn naam onder drie edities van de legendarische Pirelli-kalender.

In september 2019 legde de Duitse modefotograaf zijn fototoestel voor de laatste keer neer. De kracht van zijn werk met een cinematografische dimensie blijft echter voor altijd voortleven in zijn foto’s, die – letterlijk en figuurlijk – de grenzen van het kader van de modefotografie hebben verlegd. Vlak voor zijn dood richtte Lindbergh een stichting op voor de instandhouding van zijn werk. Sindsdien blijft de Peter Lindbergh Foundation zijn fotografisch erfgoed verspreiden en tentoonstellen, met name via de tentoonstelling Untold Stories.

Drie jaar lang was Lindbergh ‘s nachts bezig met het onderzoeken, bewerken en verzamelen van beelden met het oog op nieuwe interpretaties en verrassende wendingen. Untold Stories bevat meer dan 150 werken die Peter Lindbergh vrij met elkaar in verband bracht om er een visuele eenheid mee te creëren en om een dialoog tot stand te brengen. Wie ontdekt, wie poseert en wie gewoon voorbijloopt… Alle dimensies overlappen elkaar. Untold stories is dan ook een monumentale en immersieve beleving die weinig tot niet bekende beelden verenigt met het bekendste fotowerk van de meesterfotograaf.

De collectie onuitgebrachte werken van foto’s en video’s kleuren vier maanden lang de zalen van het Vanderborghtgebouw aan de Schildknaapstraat 50 in Brussel. Meer info en tickets via peterlindbergh-brussels.com.

Lees ook: De kleurrijke streetart van STRAAT verzameld in een prachtig boek

Volg ons op sociale media of contacteer ons