Tree3 London Dry Gin, heerlijke biologische gin van Belgische bodem

Tree3 London Dry Gin, heerlijke biologische gin van Belgische bodem

2 juni 2021 2 Door Deugenieten

Het zal je misschien verbazen maar België is een echt gin-land. Getuige zijn de vele gins die op Belgische bodem geproduceerd worden. Wij hebben alvast de nieuwe ‘Tree3 London Dry Gin’ van Racine Spirit aan een smaaktest onderworpen.

Rafaël en François zijn neven en zakenpartners. Samen hebben ze het concept ‘Gin in the Box’ en ‘Rhum in the Box’ gelanceerd. Hun visie is om ambachtelijke gedistilleerde dranken toegankelijker te maken voor de consument en om de aankoop ervan om te zetten in een ervaring die thuis kan worden gedeeld. Wanneer ze op een dag Philippe ontmoeten ontstaat er een duidelijke chemie tussen de drie. Philippe is namelijk al meer dan 16 jaar meesterstoker bij distilleerderij Radermacher, één van de oudste nog bestaande stokerijen in België. Daar maakt hij elke dag nieuwe recepten voor gedistilleerde dranken. De laatste jaren heeft hij tal van recepten voor gins gemaakt.

Samen richten ze Racine Spirit op. Het bedrijf heeft de ambitie om een reeks ambachtelijke gedistilleerde dranken en niet-alcoholische dranken te ontwikkelen met respect voor het milieu. Hierbij willen ze zoveel mogelijk biologische en recycleerbare producten gebruiken. Het eerste product dat ze op de markt brengen is een Organic London Dry Gin: Tree3 London Dry Gin.

Made in Belgium

‘Tree3 London Dry Gin’ is een Belgische Organic London Dry Gin die gemaakt is zoals de traditie het wil maar met respect voor het milieu. Bij de productie worden zoveel mogelijk biologische en recycleerbare producten gebruikt. Zo wordt de gin gedistilleerd met alleen gecertificeerde biologische wortels zoals zoethout, marshmallow, engelwortel, cichorei, gember en een basis van meer klassieke botanische producten waaronder kardemom, koriander, citroenverbena, citroen en sinaasappelschil. Deze verschillende planten en kruiden worden verder gedistilleerd in een biologische graanalcohol. Om het biologische karakter te benadrukken bevat de gin geen smaakstoffen, conserveringsmiddelen of andere additieven.

De fles is gemaakt van 100% gerecycleerd glas. Hierdoor wordt er tussen 15% en 20% minder CO2-uitstoot geproduceerd ten opzichte van een normale fles. Het resultaat is een heerlijk kwaliteitsproduct met een zo laag mogelijke CO2-voetafdruk. ‘Tree3 London Dry Gin’ is een klassieke en frisse gin die je zowel puur, als gin en tonic of als cocktail kan drinken.

Lees ook: Maman Brigitte, een duivels lekkere rum ‘Made in Belgium’

Volg ons op sociale media of contacteer ons