Tournée Minérale: 3 keer alcoholvrij aperitieven

Tournée Minérale: 3 keer alcoholvrij aperitieven

13 februari 2023 0 Door Deugenieten

Februari staat traditioneel in het teken van Tournée Minérale, een maand waarin opgeroepen wordt om geen alcohol te drinken. Echte Deugenieten gaan echter altijd bewust om met alcohol en always keep things under control. Onze BOB van dienst kiest dan ook graag voor een aantal alcoholvrije drankjes die je zowel puur als in een mocktail kan verwerken.

De Cuvée Cassy Sparkling van Bôtan Distillery is een alcoholvrij aperitief dat 100% gemaakt is uit echte ingrediënten. Oprichtster Ina van Bôtan Distillery wilde gastronomische en eerlijke alcoholvrije dranken creëren die gemaakt zijn zonder artificiële ingrediënten, dus zonder toegevoegde aroma’s, E-nummers en bewaarmiddelen. Met haar Botanical Wynes refereert Ina naar de wijncultuur. Wat zij doet met de kruidenvelden en distilleerderij is dan ook vergelijkbaar met wat een wijnboer doet op zijn wijndomein.

Ina cultiveert, distilleert en mengt kruiden en verwerkt ze in alcoholvrije botanical spirits, cocktails en wynes. De Cuvée Cassy Sparkling is hier een lekker voorbeeld van. Tussen de bubbels van de cuvée ontdek je toetsen van cassis, mirte en berkenhout. Ideaal als aperitief!

Dzjing kennen we ondertussen al iets langer. Het zijn superlekkere gemberconcentraten, volledig natuurlijk en gemaakt voor combinaties in thee, mocktails en cocktails of ideaal in foodpairing. Sinds kort is er een nieuwe versie op de markt met bergamot (citroen). De nieuwe Dzjing.Bergamot is een biologisch concentraat van gember en limoen, appel, bergamot met rietsuiker en diverse specerijen. Je gebruikt het voor limonade (met spuitwater), thee, cocktails en mocktails. Ook goed om te weten: in de bergamot van Dzjing zit 50% minder suiker.

Een alcoholvrij aperitief is niet alleen lekker, maar soms ook noodzakelijk. Zo zijn er mensen die bewust kiezen voor een alcoholvrij leven door gezondheidsredenen. Omdat mensen met intoleranties of gezondsheidsissues ook de mogelijkheid moeten krijgen om een keuze te maken uit een gevarieerd aanbod van heerlijke aperitieven ontwikkelden de mensen van Gutss een aantal drankjes die laag in calorieën, veganistisch, glutenvrij en goed van smaak zijn. Voor liefhebbers van Caribbean Classics als Mojito, Dark&Stormy en Cuba Libre ontwikkelden ze de Cuban Spiced.

Zonder in te boeten aan de typische bite van rum, maakt de Cuban Spiced het mogelijk om originele Caraïbische ‘cocktailrecepten’ te brengen. Met toetsen van hout, karamel en vanille is deze spirit zoals een goed gerijpte rum hoort te zijn, maar dan alcoholvrij.

Lees ook: 12 boeken die elke foodie in huis moet hebben

Volg ons op sociale media of contacteer ons