Tom & Jerry zetten een hotel op stelten en zorgen opnieuw voor een heerlijk kat-en-muisspel

Tom & Jerry zetten een hotel op stelten en zorgen opnieuw voor een heerlijk kat-en-muisspel

26 september 2021 0 Door Deugenieten

Tom & Jerry, de bekendste kat en muis ter wereld zitten elkaar al jaren op de hielen. Tijdens hun talrijke kat-en-muisavonturen vliegen alle mogelijke huis-, tuin- en keukenspullen in het rond. En ook in hun nieuwste grote avontuur slingeren ze de messen, hamers en bijlen naar elkaars hoofd. Maar nu moeten ze iets doen wat ze altijd voor onmogelijk hielden: Voor het eerst in hun leven moeten ze samenwerken.

Iedereen kent Tom & Jerry, twee van de meest bekende personages die gecreëerd werden door William Hanna en Joseph Barbera. Jarenlang zitten de twee aartsrivalen elkaar al op de hielen, en ook deze keer is het niet anders.

Hotel op stelten

De schattige, slimme en sluwe – tenminste zo staat het op zijn kleine visitekaartje – Jerry Mouse gaat in New York op zoek naar het perfecte kleine huis. Tijdens zijn zoektocht loopt hij in Central Park Tom tegen het lijf. Tom probeert er wat centjes te verdienen door het publiek te entertainen. Na hun zoveelste confrontatie weet de ondeugende Jerry te ontkomen en neemt hij zijn intrek in het ‘Royal Gate’, het meest chique hotel van de stad. Zonder ook maar iets te vrezen doet de kleine lefgozer zich recht onder de neus van het personeel tegoed aan al het lekkers dat hij kan vinden in het 5-sterrenhotel. Eén van die personeelsleden is de recent aangeworven evenementenplanner Kayla (Chloë Grace Moretz).

Net als Tom & Jerry is Kayla eigenlijk een kleine bedrieger. Tijdens haar sollicitatie heeft ze namelijk gelogen over haar diploma’s. Maar nu ze haar favoriete job vastheeft is ze vastberaden om die niet te verliezen. Alleen spijtig dat Jerry net op de nacht voor ‘de bruiloft van de eeuw’ zijn intrek genomen heeft in het hotel. Om de kleine snoodaard te verdrijven vindt ze er niets beters op dan Tom in te huren. Hij moet ervoor zorgen dat alle gasten in alle rust, zonder knaagdieren, kunnen genieten van het belangrijkste sociale evenement van het seizoen.

Maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan en zoals we gewend zijn van de twee rivalen ontstaat er letterlijk een kat-en-muisspel dat niet alleen de bruiloft maar ook het hotel en Kayla haar jonge carrière dreigt te ruïneren. Bovendien doet er zich al snel een groter probleem voor. Terence (Michael Peña), de evenementenmanager en directe baas van Kayla, wantrouwt zijn nieuwe medewerkster en houdt haar met argusogen in de gaten. Het grote huwelijksfeest zal enorm veel publiciteit opleveren en is voor hem dat ook het gouden ticket naar promotie. Alles moet dan ook perfect verlopen. Maar met Tom & Jerry in de buurt is de kans groot dat het evenement een flop wordt. Hij doet er dan ook alles aan om zowel Kayla als Tom & Jerry eigenhandig buiten te werken. Voor onze favoriete kat en muis zit er dan ook niets anders op dan het onmogelijke te doen: samen te werken.

Beste vijanden, slechtste vrienden

De nieuwe film van Tom & Jerry is geregisseerd door Tim Story die ook de regie verzorgde van onder andere twee ‘Fantastic Four’-films, ‘Think Like a Man’ en ‘Barbershop’. Voor de nieuwe Tom & Jerry opteerde hij er voor om de iconische rivalen uit hun comfortzone te halen en ze te laten ‘acteren’ met echte acteurs.

Het zal voor veel fans dan ook een beetje wennen zijn om de beroemde computergeanimeerde personages uit hun kinder- en jeugdjaren in interactie te zien met echte acteurs. En hoewel het concept op zich wel te smaken is blijkt de combinatie van animatie en live-action, net als bij veel gelijkaardige films, één van de zwakkere punten van de film. Tom & Jerry zijn namelijk gewoon op hun best in een volledig geanimeerde wereld. Bovendien wordt in de film een belangrijke focus gelegd op de menselijke personages ten koste van de eeuwige rivaliteit waarvoor Tom & Jerry al meer dan 80 jaar bekend staan. Desondanks slagen ze er ook deze keer in om de boel flink op stelten te zetten en ons gedurende 100 minuten te animeren. Bovendien bevat de film meer dan voldoende grappen die zowel de iets oudere maar vooral de jongere fans aan het lachen zullen brengen. Kortom een ideale film en absolute aanrader voor de komende herfstvakantie.

Vlaamse stemmencast

In tegenstelling tot de klassieke kortfilmpjes van Tom & Jerry komen er in deze langspeelfilm heel wat dialogen voor. En terwijl films vaak het best tot uiting komen in hun oorspronkelijke taal zorgt een Vlaams ingesproken film ervoor dat deze heel herkenbaar en toegankelijk is voor kinderen. Bovendien zorgt de Vlaamse stemmencast van ‘Tom & Jerry’ voor een mooie mix van nieuwe talenten en gevestigde waarden. Zo maken TikTok-fenomenen Elias Verwilt en Bert De Kock hun debuut als inspreekstem en zorgen ze meteen voor een grote dosis naturel. Daarnaast zijn ook nog Govert Deploige, Nicolas Caeyers, Ben Segers, Michaël Pas, Sander Gillis, Juan Gerlo en Maureen Vanherberghen te horen in de Vlaamse versie.

De nieuwe film van Tom & Jerry is nu beschikbaar op dvd en blu-ray. Je kan de film hier makkelijk online bestellen.

Lees ook: De bizarre intergalactische avonturen van ‘Rick and Morty’

Volg ons op sociale media of contacteer ons