The Singing Factory laat jong talent schitteren in nieuwe familiemusical Wiet Waterlanders

The Singing Factory laat jong talent schitteren in nieuwe familiemusical Wiet Waterlanders

11 september 2022 0 Door Deugenieten

Meer dan 30 kinderen en jongeren spelen Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden naar het gelijknamige jeugdboek van Mark Tijsmans. The Singing Factory wist Hans Peter Janssens te strikken als gids voor de jongeren. Bovendien speelt hij in de musical componist Solieri, een rol die hem op het lijf geschreven is.

In navolging van hun jongerenkoren Melodia (14 tot 17 jaar) en Youforia (17 tot 25 jaar) die eerder mochten schitteren in bejubelde musicalproducties als ‘Magdalena’, ‘November 89′, ’13’ en ‘June Foster’, gaf productiehuis The Singing Factory in september 2021 ook hun jongste talenten van kinderkoor Singfonia (7 tot 14 jaar) de kans om als ensemble podiumervaring op te doen. De reacties op de fantastische popmusical ‘Smike’ waren hartverwarmend. En dus mocht een nieuwe, volwaardige musicalproductie voor de jongste toptalenten niet uitblijven. 

Gedurende twee weekends in september presenteert The Singing Factory de familiemusical ‘Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden’, naar het gelijknamige jeugdboek van acteur, zanger en auteur Mark Tijsmans. Als acteur kon je hem aan het werk zien als Wilfried Pasmans in Flikken en als Bennie De Taeye in Thuis. Hij speelde ook in meerdere musicals zoals Peter Pan en MAMMA MIA!. Ook als auteur heeft Tijsmans ondertussen een mooie reputatie opgebouwd. Zo is onder meer het spannende jeugdboek De knaap, de knecht, de meid, de moord van zijn hand. Van zijn debuutroman Het Geheim Van Te Veel Torens werd reeds vorig jaar een familiemusical gemaakt.

Wereldberoemde componisten

Wiet Waterlanders en zijn vrienden Ophelia en Indigo worden opgeroepen om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen, want wereldberoemd componist Solieri zou zijn muziek niet zelf geschreven hebben. De vrienden gaan op onderzoek en ontdekken daarbij een heleboel geheimen.

Tijdens de voorstelling word je teruggekatapulteerd naar de zestiende eeuw, waar je kennis maakt met componisten waarvan je dacht dat je ze kende: Ludwig van Heethoofden, Pachelbol, Mozerart, Hendel en Mendel, ze passeren allemaal de revue in deze spannende en grappige familievoorstelling.

De hoofdcast bestaat niet uit een resem bekende musicalnamen maar wel uit musicalsterren in wording. Zo pakt de 14-jarige Levi Van Overtveldt uit Beveren zijn eerste hoofdrol in een musicalproductie en kruipt in de huid van hoofdpersonnage Wiet Waterlanders. Wiets beste vrienden ‘Schone Fee’ Ophelia en ‘Blauwe Schim’ Indigo worden vertolkt door respectievelijk Zoja Dobrovolskaya (14 jaar) en Robbe De Villa (14 jaar). Kasper Vervoort (15) mag zich uitleven als ‘Ludwig van Heethoofden’ en Rosanne Poltrock (14) doet dat voor het personage ‘Leentje’. Het onafscheidelijke duo Hendel en Mendel wordt gespeeld door jonge telgen Dexter Van der Vieren (11) en Arno Goris (10). De 13-jarige Louis Geldof die je kon zien schitteren in het voorbije seizoen van The Voice Kids, mag zijn ster in deze productie verder doen stralen als Wolfgang Amadeus Mozerart. Wietse Keteleer (12) wordt ‘Pachelbol’, Rodi Cicek (10) wordt ‘Ricky’ en de 13-jarige Helena De Reu mag gestalte geven aan ‘Sjopijn’.

Hans Peter Janssens als Solieri

Deze jonge musicalsterren in wording worden tijdens het hele productieproces ondersteund en bijgestuurd. De ultieme mentor en gids voor al dit jonge geweld, zowel op als naast het podium, is niemand minder dan Belgisch musicalicoon Hans Peter Janssens, die de rol van wereldberoemd componist Solieri vertolkt. Verdere ervaring in de hoofdcast is te vinden bij Jens Goossens (24) die als ‘Rudi Kolibri’ het podium op mag, Veerle Van Ransbeeck (44) als ‘Johanna Sebastiaan’, Bas Bossaerts (22) die als Bisschop zijn kazuivel aantrekt, Kirsten Verhoeven (26) als ‘Mevrouw Chaivre Laine de la Chausette’ en de 20-jarige Kjenta Beda maakt het lijstje af als ‘reporter’.

Wie deze jonge cast wil zien schitteren, kan twee weekends terecht in de Stadsschouwburg van Mechelen. Van 9 september tot en met 18 september spelen ze telkens van vrijdag tot en met zondag de pannen van het dak. Meer info en tickets over Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden vind je op singingfactory.be.

Lees ook: Maak kennis met de cast van de musical Charlie and the Chocolate Factory

Volg ons op sociale media of contacteer ons