The Musical Academy pakt uit met fantasierijke familiemusical ‘Het Geheim van Te Veel Torens’

The Musical Academy pakt uit met fantasierijke familiemusical ‘Het Geheim van Te Veel Torens’

27 augustus 2021 0 Door Deugenieten

‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is de eerste familievoorstelling van The Musical Academy en Deep Bridge. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Tijsmans, die het script schreef en de regie voor zijn rekening neemt.

In Antwerpen was het genieten van een gesmaakte première van ‘Het Geheim van Te Veel Torens’. De familiemusical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Tijsmans en vertelt het verhaal van de oude butler Fidelius, die komt spoken in het weeshuis waar de tweeling Willem en Nelle Ter Toren wonen. Hij komt met zeer interessant nieuws voor hen: zij zijn de erfgenamen van de Familie Trop de Tours. Enkel Willem en Nelle kunnen de schat die verborgen ligt vinden. Tenminste als ze de raadsels die Fidelius hen verteld kunnen oplossen. Maar er is haast bij want de schat moet gevonden worden voor de dertiende en laatste toren valt. En misschien vindt de maffe familie Trop de Tours, naast een schat en een warm thuis, ook eindelijk verlossing van de spoken in het kasteel.

In ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ spelen 30 jongeren, afwisselend in twee groepen, samen met drie professionele acteurs: Steve de Schepper (Fidelius), Aaron De Veene (Catastrofe Trop de Tours) en Idalie Samad (Silence Trop de Tours).

De groep jongeren die niet op het podium staat zorgt voor een extra buitenbeleving en warmen het publiek op met leuke liedjes, door leuke danspasjes aan te leren. Ze verklappen stiekem het geheime wachtwoord uit de voorstelling, zodat de magische poorten naar de theaterzaal opengaan voor de bezoekers.

Stapelgek maar niet gevaarlijk

Dankzij het fantasierijke script en de speelse regie zorgt Mark Tijsmans ervoor dat de musical zowel jong als oud kan bekoren. “Net als mijn boeken is dit een instapmusical met veel humor, grappen en grollen. Wie musical gewoon is, ontdekt zonder meer de dubbele bodem. Als je goed let op de achtergrond, merk je dat wij er dingen in hebben ingestoken voor ‘de meerwaardezoekers”, zegt een lachende Mark Tijsmans.

De Waagnatie is voor de gelegenheid aangekleed met een stijlvolle retro-cabaretlook. Samen met het decor en de kostuums zorgt dit voor een uiterst geslaagd geheel. Doordat tijdens de voorstelling gebruik gemaakt wordt van hoofdtelefoons geniet je als toeschouwer bovendien van een optimaal geluid.

De eerste groep jongeren had er tijdens hun première vrijdag alvast erg veel zin in. Hun enthousiasme straalde ervan af op het podium. Ze gaven het beste van zichzelf en leefden zich volledig in hun rol in. Net als de professionele cast trouwens, die zorgt voor een schitterend samenspel met de jonge acteurs in spe. Het ritme van de voorstelling is hoog zodat je je als toeschouwer geen moment verveelt. Er is immers steeds wel iets te zien op het grote speelvlak. Bovendien is er geen gebrek aan gekke momenten. Meermaals zijn er creatieve vondsten te zien waarvan je ook als volwassene de glimlach op het gezicht krijgt.

‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Tijsmans en speelt nog tot en met woensdag 15 september 2021 in de Antwerpse Waagnatie. Meer info en tickets via deepbridge.be.

Lees ook: ‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck maakt musicaldebuut in ‘Robin Hood & Ik’

Deepbridge.be - The Sound of Music
Deepbridge.be - Sneeuwwitje
Volg ons op sociale media of contacteer ons