Terroirs du Cru, een paradijs voor fijnproevers

Terroirs du Cru, een paradijs voor fijnproevers

22 november 2022 0 Door Deugenieten

Op zoek naar een unieke kaas, verfijnde charcuterie en een heerlijke fles wijn? Bij Terroirs du Cru vinden fijnproevers alles wat ze nodig hebben voor een leuke en gezellige culinaire beleving met vrienden en familie.

Van zodra je binnenstapt bij Terroirs du Cru merk je dat je een wereld van culinaire lekkernijen betreedt. Achter de rijkelijk gevulde toonbank staan Bénédicte en Yves Dethier. Het zijn beiden levensgenieters in hart en nieren.

Sinds december 2018 delen Bénédicte en Yves hun passie voor kwaliteitsvolle, lekkere lokale voedingsproducten in Terroirs du Cru. Hun handelszaak aan de Rue de Mont Saint-Pont 120 in Braine-le-Château, op zo’n 12 kilometer van Halle en 30 kilometer van Brussel, is dan ook de startplaats voor een smaakreis langs ambachtelijk en lokale producten aangevuld met lekkernijen uit Frankrijk en Zwitserland.

Wij hadden de kans om samen met Bénédicte en Yves op culinaire ontdekking te gaan en hun uitgebreide assortiment kazen, vleeswaren en wijnen te proeven.

Terwijl Yves ons een eerste glas champagne inschenkt, brengt Bénédicte een aantal rijkelijk gevulde vlees- en kaasplanken aan. De planken bevatten een ruime selectie uit de tientallen uitzonderlijke kazen en superieure vleeswaren die van elke tafel een feesttafel maken.

Onder het genot van deze uitzonderlijke kazen en vleeswaren vertelt Yves op passionele wijze dat de producten die ze aanbieden aan een aantal strenge voorwaarden moeten voldoen. Het zijn voorwaarden waar hij als fijnproever niet van afwijkt. Zo moet elk voedingsproduct niet alleen de regio van herkomst, maar tegelijkertijd de hele lokale cultuur en nog meer de mensen die het met liefde en passie hebben geproduceerd, weerspiegelen. De wijnen, bieren, kazen en charcuterie die ze aanbieden dragen dan ook een deel van hun terroir van herkomst in zich.

Terwijl Bénédicte een nieuwe fles wijn ontkurkt, verzamelen we rond het raclettetoestel. Het ideale moment om een aantal van de meer dan 14 soorten raclettekaas te proeven en tevens de perfecte voorbereiding voor de komende feestdagen.

Ondertussen vertelt Yves dat hij een persoonlijke voorkeur heeft voor rauwmelkse kazen. Voor Yves is kaas een levend product dat in de loop van de tijd verandert. En rauwmelkse kaas is misschien ingewikkelder om te maken maar het bevat levend en gecontroleerd materiaal om een ​​aroma- en smaakpalet te ontwikkelen dat je bij pasteurisatie niet kan bekomen. Ze zorgen dan ook voor een intensere smaakbeleving. Het is meteen de reden waarom meer dan 80% van de kazen in het assortiment van Terroirs du Cru rauwmelkse kazen zijn.

De meeste producten die Terroirs du Cru aanbiedt zijn bovendien producten die op een boerderij of op ambachtelijk wijze gemaakt zijn. Ze dragen alle expertise en knowhow met zich mee, maar ook de persoonlijkheid van de ambachtslieden en boeren die het hebben geproduceerd. Iets wat voor Bénédicte en Yves erg belangrijk is. De meeste van de producenten kennen ze dan ook persoonlijk en hebben ze zelfs bezocht.

Na onze culinaire ontdekking is het voor ons duidelijk: bij Terroirs du Cru koop je niet zomaar producten. Bénédicte en Yves zorgen er met hun kennis en advies voor dat de gerechten die je op tafel brengt resulteren in maximaal culinair genot in een gezellige sfeer. Terroirs du Cru is dan ook een parel waar iedere foodie de beste producten vindt om elke maaltijd tot een hoger gastronomisch niveau te tillen!

Zin om je vrienden en familie culinair te verrassen met een rijkelijk gevulde vlees- of kaasplank en een bijhorende lekkere wijn? Je vindt Terroirs du Cru in Rue de Mont Saint-Pont 120 te Braine-le-Château. Meer info vind je op terroirsducru.be.

Lees ook: Op reis langs de Oosterse keuken in Wok Dynasty Lochristi

Volg ons op sociale media of contacteer ons