Studio 100 lanceert immersieve beleving voor de ganse familie: ‘Bestemming ATLANTIS’

Studio 100 lanceert immersieve beleving voor de ganse familie: ‘Bestemming ATLANTIS’

5 juni 2021 1 Door Deugenieten

Midden op de Antwerpse Meir lanceert Studio 100 samen met CityCubes de allereerste immersive story van Belgie. Studio 100 Story Studio is een een nieuwe, innovatieve totaalbeleving voor families en vrienden.

Studio 100 viert zijn 25ste verjaardag met de lancering van een nieuwe vorm van entertainment: de immersive story. In ‘Studio 100 Story Studio‘ stap je letterlijk het verhaal binnen en wordt je ondergedompeld door spectaculaire, levensgrote projecties. Het luisterverhaal via koptelefoons maakt de beleving nog sterker. Het is de allereerste keer in België dat verhalen op deze manier verteld worden. De eerste story die te zien is, ‘Bestemming ATLANTIS‘, is alvast een lust voor het oog. Het avontuurlijke verhaal over de mystieke stad Atlantis wordt met veel humor gebracht door middel van de allernieuwste projectietechnieken.

Hans Bourlon, baas bij Studio 100, verwoordt het zo : “Van zodra je naar binnen wandelt, stap je letterlijk binnen in het verhaal door de levensgrote projecties. We vertellen op deze locatie een verhaal op een totaal nieuwe manier waarbij je van ruimte naar ruimte geleid wordt en telkens terecht komt in een heel nieuwe wereld.”

‘Bestemming ATLANTIS’ neemt je mee naar de intrigerende wereld van de verzonken stad met al zijn mysteries die diep onder het wateroppervlak verborgen liggen.

Op zoek naar de verzonken stad Atlantis

Al eeuwen is de mens op zoek naar de ruïnes van Atlantis, de legendarische stad uit de Oudheid die verdween in de zee. Meer dan 10.000 jaar bleef de exacte locatie een mysterie. Tot vandaag. Eindelijk kan het geheim ontrafeld worden. Archeologe Jane Clark (Tine Embrechts) en haar team duiken samen met jou in de Atlantische Oceaan naar de restanten van wat ooit een bruisende moderne stad was.

‘Bestemming ATLANTIS’ is een belevenis voor de hele familie, een grappig en spannend avontuur, met adembenemende projecties en een fantastische stemmencast. Zo hoor je James Cooke als Zeus kibbelen met Peter Van de Velde als Atlas, Rik Verheye als Hephaistos en Sven De Ridder als Poseidon.

Sterk staaltje techniek

Gedurende een uur wordt je volledig ondergedompeld in het verhaal van Atlantis. De metershoge projecties op de vloer en op de muren rondom zorgen ervoor dat je helemaal wordt opgeslorpt in het verhaal. Dankzij de individuele hoofdtelefoon wordt dit gevoel nog versterkt. De stemmen en geluiden zijn heel erg dichtbij, of zo lijkt het toch. Dat maakt dat je afgeschermd bent van omgevingsgeluiden en zo volop kunt meeleven met de avontuurlijke zoektocht naar Atlantis. De tocht tussen de verschillende ruimtes wordt opgevuld met vertellingen en muziek, wat maakt dat de beleving niet onderbroken wordt tijdens de verplaatsing.

Dat de Studio 100 Story Studio niet enkel bedoeld is voor deze ene Atlantis-ervaring, is duidelijk. De investeringen zijn erg groot, de ruimte knap ingericht. Studio 100 is alvast van plan om deze zomer meerdere immersieve verhalen aan te bieden, zodat er variatie genoeg is. Ook wordt niet uitgesloten om een Story Studio te openen in andere steden. Het is alvast afwachten hoe het publiek zal reageren op deze eerste Studio 100 Story Studio.

‘Bestemming ATLANTIS’ is een ideaal uitje voor het ganse gezin. De kids zullen ongetwijfeld verwonderd zijn door de indrukwekkend grote projecties en het spannende verhaal. En hoe Atlantis er uiteindelijk uitziet, kan je zelf gaan ontdekken in de Studio 100 Story Studio.

De beleving is volledig coronaproof. Op voorhand dien je een uurslot te reserveren. Ter plekke word je in kleine groepjes ontvangen en beleef je samen de immersive story. Tickets en reservaties via Studio100 Story Studio.

Lees ookNachtwacht krijgt derde bioscoopfilm ‘De dag van de Bloedmaan’

Volg ons op sociale media of contacteer ons