#staycation: overnachten in unieke achtertuinen in de polder tot vintage caravans

#staycation: overnachten in unieke achtertuinen in de polder tot vintage caravans

20 mei 2020 2 Door Deugenieten

Met een groeiend aantal landgenoten die deze zomer op vakantie zullen gaan in eigen land, groeit ook de vraag of er wel voldoende plek is voor al deze vakantiegangers.

Met de aanhoudende onzekerheden over de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan is de verwachting dat het aantal ‘thuisblijvers’ deze zomer nog verder zal toenemen.

België telt slechts 400.000 slaapplaatsen in hotels, bed&breakfasts, campings en vakantiehuizen. Omdat veel Belgen in eigen land op vakantie zullen gaan rijst de vraag of er genoeg capaciteit is. Voldoet die aan de wensen van de consument? En hoe zit het met de social distance?

#staycation: overnachten op een microcamping

Campspace, een online platform dat kampeerplekken aanbiedt op privéterrein van lokale hosts en microcampings, kan hier een oplossing bieden. Ze roepen de Belgen alvast op om hun tuin te verhuren als kampeerplek.

Van unieke achtertuinen in de polder tot vintage caravans, deze microcampings bieden unieke overnachtingsplaatsen voor het hele gezin of voor een romantisch weekend met twee.

Vakantietip: Met de fiets op ontdekking door Limburg. Je leest er hier meer over.

Voor de gastheer en gastvrouw is dit een leuke manier om hun mooie plek te delen met andere Belgen en er een leuk centje mee bij te verdienen. Bovendien draag je zo een steentje bij aan de ontwikkeling van een duurzaam reisalternatief.

Waar wil jij deze zomer je tent opslaan? Laat het ons weten in de comments.

Volg ons op sociale media of contacteer ons