SodaStream informeert de consument over milieu-impact van zijn bruiswatertoestellen

SodaStream informeert de consument over milieu-impact van zijn bruiswatertoestellen

22 november 2021 1 Door Deugenieten

SodaStream gaat voortaan de ecologische voetafdrukgegevens vermelden voor al zijn bruiswatertoestellen. Zo ben je als consument nog beter geïnformeerd over de impact op het milieu. Tegelijk engageert SodaStream zich om zich te blijven inzetten voor een beter milieu.

SodaStream gaat voortaan ecologische voetafdrukgegevens, gecertificeerd door Carbon Trust, delen voor het best verkochte bruiswatertoestel Spirit en de toekomstige SodaStream-modellen. SodaStream geeft daarmee het goede voorbeeld op het gebied van duurzaamheid en het besparen van plastic afval door een nieuwe manier van drinken aan te bieden.

Afgelopen Earth Day beloofde het bedrijf om wereldwijd 72 miljard plastic wegwerpflessen te besparen tegen 2025. Met één herbruikbare SodaStream-fles bespaar je als consument tot duizenden plastic flessen voor eenmalig gebruik. Door transparant te zijn over zijn ecologische voetafdrukgegevens wil SodaStream zich blijven inzetten voor een gezondere planeet.

Carbon Trust is al meer dan 20 jaar pionier op het gebied van decarbonisatie voor bedrijven, overheden en organisaties over de hele wereld. Als onderdeel hiervan meet en analyseert de onafhankelijke organisatie de ecologische voetafdruk van bedrijven, toeleveringsketens en producten.

Engagement voor de toekomst

SodaStream behaalde het ‘Reducing Carbon Footprint Label’ voor de Spirit Starter Pack (inclusief bruiswatertoestel, herbruikbare fles, koolzuurcilinder en verpakking). Het label is tevens een engagement voor de toekomst want het vereist een tweejaarlijkse hercertificering waarbij moet worden aangetoond dat de ecologische voetafdruk blijft verminderen.
“We willen de consumenten bewuster maken van hun impact op het milieu en de CO2-uitstoot is duidelijk kwantificeerbaar dus we zijn hier graag transparant over. Zeker nu klimaat en milieu wereldwijd hoog op de agenda staan”, aldus Johan Schepers, General Manager SodaStream Benelux.

Wie zelf de voordelen van SadaStream wil ontdekken, heeft een keuze aan toestellen, herbruikbare flessen en smaakjes. Het uitgebreide gamma is beschikbaar in de winkel en online bij onder meer bol.com.

Lees ook: Tastyoo, de nieuwe ‘home made’ maaltijdbox die je tijd bespaart

Volg ons op sociale media of contacteer ons