Restaurant Rijsel brengt kookboek uit met Franse en Vlaamse klassiekers

Restaurant Rijsel brengt kookboek uit met Franse en Vlaamse klassiekers

26 september 2022 2 Door Deugenieten

Restaurant Rijsel serveert betaalbare no-nonsense gerechten in een interieur dat een mix is van klassiek versus jaren ’60. De toegankelijke keuken heeft ervoor gezorgd dat restaurant Rijsel uitgegroeid is tot een begrip in het culinaire landschap van Amsterdam.

Restaurant Rijsel bestaat 10 jaar en is in al die tijd uitgegroeid tot een instituut binnen de Amsterdamse horeca. Bij veel Vlamingen mag het restaurant dan niet of minder bekend zijn, in Nederland is het een begrip. Het restaurant is een plek waar zowel wijnliefhebbers, vaste gasten, buurtbewoners, collega’s en iedereen daartussenin zich graag tegoed doen aan de heerlijke keuken van chef Iwan Driessen. Samen met gastvrouw Stephanie Lücken en gastheer Pieter Smits vormt de chef het team dat Rijsel groot heet gemaakt. Als eigenaars en uitbaters leggen ze hun gasten op een ongedwongen manier in de watten en bezorgen ze hen een heerlijke culinaire avond in een gezellige ambiance.

Van restaurant naar kookboek

Nu restaurant Rijsel 10 jaar bestaat vond het team dit het gepaste moment om een kookboek uit te brengen waarin de alom bekende en geliefde klassiekers uit hun keuken worden gedeeld. Zo kan je als thuiskok zelf aan de slag met recepten gebaseerd op de heerlijke Franse en Vlaamse gerechten uit het restaurant. Zeeduivel in rode wijnsaus of toast kannibaal zijn maar enkele van de heerlijkheden die je thuis aan de keukentafel kan serveren. Of waarom probeer je eens niet paling in ’t groen of artisjokken à la barigoule als je gasten over de vloer krijgt. Gegarandeerd krijg je blije gezichten en heel wat leuke gespreksstof.

Het kookboek bevat recepten voor alle thuiskoks: zowel beginnende als meer geroutineerde keukenprinsen en -prinsessen zullen hun gading in het ruime aanbod van gerechten kunnen vinden. De gerechten worden in het boek praktisch opgedeeld. Zo zijn er hoofdstukken met voorgerechten en met hoofdgerechten. Telkens vind je er recepten met vlees of vis, maar ook heel wat vegetarische gerechten. Uiteraard kan een hoofdstuk met heerlijke desserten niet ontbreken.

10 jaar anekdotes

Rijsel is echter veel meer dan louter een kookboek. We krijgen het verhaal van een zaak met een filosofie, een blik achter de schermen verrijkt met sfeervolle foto’s. Het boek bevat 10 jaar aan verhalen en anekdotes van bekende en minder bekende Nederlandse gasten. Er wordt ook een hoofdstuk besteed aan keukentechnieken zoals kip opbinden of makreel ontvellen. Daarnaast vind je er enkele basisrecepten om onder meer overheerlijke kippenbouillon en hollandaisesaus te maken.

Met het kookboek van Rijsel maak je zelf de heerlijke Franse en Vlaamse gerechten, al dan niet met een moderne toets. Het resultaat zijn kwalitatieve no-nonsensegerechten zoals je die in restaurant Rijsel kan poreven. Wie nog niet eerder in Rijsel kwam, moet er zeker eens heen om zelf te ervaren hoe lekker en gezellig het er is. Want de enige echte Rijsel-sfeer kan je enkel ter plaatse ontdekken. Wie al eerder een bezoek bracht in de Amsterdamse Marcusstraat zal ongetwijfeld goede herinneringen hebben aan een gezellige avond in een familiale ambiance met een sappige poussin met archiducsaus en bijhorende verfrissende wijn.

Rijsel, het kookboek kan je aanschaffen in de lokale boekhandel of via de online boekenwinkel.

GIVEAWAY – Zelf de gerechten uit Rijsel proberen? Wie weet komt het kookboek jouw richting uit.

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: Heerlijk wegdromen bij Keukenkronieken, het nieuwe kookboek van Nigel Slater

Volg ons op sociale media of contacteer ons