Reis rond de wereld in 11.695 stenen

Reis rond de wereld in 11.695 stenen

1 juni 2021 1 Door Deugenieten

We hebben er lang op moeten wachten maar de wereld ligt weer binnen handbereik. Voor de globetrotters onder ons brengt Lego alvast een superleuke wereldkaart op de markt.

Wat is er leuker dan op een wereldkaart de exacte ligging van je volgende reisbestemming te ontdekken. Of misschien duid je net als ons de landen die je tijdens je vele reizen bezocht hebt aan op een grote wereldkaart? Met de nieuwe wereldkaart uit de speciale Art-collectie van Lego wordt dat nu nog leuker.

Met maar liefst 11.695 elementen kan je je onderdompelen in het creëren van een verbluffende weergave van de aarde in 2D Lego-tegels. Meteen de ideale reisvoorbereiding of herinnering aan die vele spannende ontdekkingen.

Ontdek de wereld zonder paspoort

De nieuwe Lego Art Wereldkaart is zo ontworpen dat je er je eigen persoonlijkheid en reisherinneringen of reiswensen kan tot uitdrukking in brengen. Zo kan je met aanpasbare van steentjes gebouwde pinnen aanduiden welke plaatsen je al bezocht hebt of welke plaatsen nog op je bucketlist staan.

De kaart bestaat uit 40 onderling verbonden basisplaten die zijn onderverdeeld in drie secties. Die drie delen kan je op verschillende manieren rangschikken. Zo kan je zelf je favoriete deel van de wereld in het midden van je kaart plaatsen.

Met Lego Art kan je al je schilderstalenten naar boven brengen zonder ook maar een verfborstel vast te nemen. Zo kan je je eigen Mickey Mouse schilderij maken. Je leest er alles over in ‘Maak je eigen Mickey Mouse schilderij met Lego‘.

De oceanen op dit 65 cm hoog en 104 cm breed meesterwerk kunnen ook worden aangepast. De tegels kunnen worden gerangschikt op een manier die is geïnspireerd op bathymetrische kaarten van de oceaanvloer door de bouwinstructies te volgen. Of je kan de tegels naar eigen wens rangschikken en in plaats daarvan verschillende patronen en motieven tekenen.

Een muzikale ontdekkingsreis

De begeleidende soundtrack met verhalen van reisexperts is samengesteld om je tijdens het creatieve proces onder te dompelen in je passie voor het verkennen van de wereld. De soundtrack bevat verhalen van reizigers, van bloggers en avonturiers, waaronder Torbjørn C. Pedersen, de eerste persoon die elk land ter wereld bezocht in één ononderbroken reis zonder te vliegen.

Met deze verrassende versie van de klassieke wereldkaart kun je je creativiteit aan iedereen laten zien. Je kan de kaart aan de hand van het voorbeeld bouwen of je kan de landgedeelten op een van de drie manieren verplaatsen om de wereld opnieuw in te delen om je eigen draai aan de wereld te geven. Daarnaast kan je het zicht van de oceanen aanpassen. De bijzondere bestemmingen die je al bezocht hebt of die nog op je bucketlist staan kan je makkelijk aanduiden met kleurrijke pinnetjes.

De Lego Art Wereldkaart is verkrijgbaar in de Lego Stores en op Lego.com. Vanaf 1 augustus 2021 kan je de wereldkaart ook bij andere retailers kopen.

Lees ook: Bouw je eigen Porsche sportwagen (met 1458 onderdelen)!

Volg ons op sociale media of contacteer ons