Photocity brengt grootste fotofestival van Europa naar Tour & Taxis

Photocity brengt grootste fotofestival van Europa naar Tour & Taxis

26 juni 2021 0 Door Deugenieten

Deze zomer kunnen liefhebbers van sterke fotografie elkaar ontmoeten in Tour & Taxis. De komende maanden zal ‘Photocity’, het grootste fotografiefestival van Europa, er zijn tenten – of in dit geval containers – opslaan.

Deze zomer krijgt Tour & Taxis de allures van een echte culturele hub. ‘Photocity‘, een concept van reizende tentoonstellingen dat begon in de buurt van New York, brengt er meer dan 100 gerenommeerde fotografen samen voor het grootste openluchtfotofestival van Europa.

De unieke verzameling brengt alle genres van de fotografie samen: van fotojournalistiek tot documentaire over landschappen, straatfotografie en portretten. De foto’s worden tentoongesteld in meer dan 85 zeecontainers die speciaal uit Antwerpen en Rotterdam overgebracht werden.

Bovendien kan je er van de ‘VOO Movie experience’ genieten, een openluchtcinema met zo’n 150 plaatsen. De hele zomer lang kan je er de beste films van het Movie Drive-festival zien. Op de affiche staan onder andere Bohemian Rhapsody, Green Book en Parasite. De filmervaring is inbegrepen in het toegangsticket. Naast de openluchtcinema kan je op ‘Photocity’ ook terecht voor een verfrissende cocktail op een van de leuke terrassen of een lekker hapje bij de foodtrucks.

Brusselse galerijen in de kijker

Dankzij de samenwerking met meerdere Brusselse fotogalerijen betreed je in elke container het universum van een gerenommeerde Belgische of internationale fotograaf. “We werken samen met zeven scholen en twee bekende Brusselse galerijen” zegt Serge Vanderheyden, coördinator van het evenement. Hierdoor krijg je als bezoeker zowel werk van doorwinterde fotografen als jong talent zij aan zij in dit veelzijdige en laagdrempelig evenement te zien.

Ook kan je op ‘Photocity’ het werk van de bekende fotograaf Norbert Ghisoland bewonderen. Ghisoland was actief in het begin van de 20ste eeuw en liet een collectie achter van zo’n 45.000 glasplaten. Een verzameling van ongeziene fotografische getuigenissen uit die tijd.

National Geographic als gastcurator

Serge Vanderheyden verheugt zich daarnaast op de prestigieuze samenwerking met National Geographic, die op ‘Photocity’ drie tentoonstellingen uitrolt. Tijdens ‘Colors of the World’ kan je de schoonheid van de wereld bewonderen, ’50 Greatest Wildlife Photographs’ zet wilde dieren in de kijker en ‘Woman – A Century of Change’ plaatst de vrouw in de schijnwerpers in het kader van de recente geschiedenis.

De zomer van Tour & Taxis

Deze zomer wordt Tour & Taxis omgetoverd tot een cultureel dorp. Zo kan je er naast ‘Photocity’ ook naar de tentoonstelling ‘Dinos Alive‘ en worden er tal van XXL-springkastelen en eetgelegenheden geïnstalleerd. ‘Photocity’ loopt tot 12 september 2021 en is elke dag open. Meer info via photocity.be.

Lees ook: ‘Banksy: Genius or Vandal’ brengt streetart van Banksy naar hartje Brussel

Volg ons op sociale media of contacteer ons