Pairi Daiza zet poorten open voor dagbezoekers

Pairi Daiza zet poorten open voor dagbezoekers

20 mei 2020 2 Door Deugenieten

Nadat de poorten van Pairi Daiza begin deze week opengingen voor abonnees, heeft het park nu besloten om ook dagbezoekers toe te laten. Het aantal bezoekers wordt wel beperkt tot 20% en je moet op voorhand reserveren.

Eerder deze week opende Pairi Daiza haar deuren al voor een beperkt aantal abonnees. Deze ‘happy few’ konden in primeur de nieuwe Noordpoolwereld ‘The Land of the Cold’ en een vernieuwde Australische wereld ontdekken. Daarnaast konden ze ook voor het eerst kennismaken met heel wat pasgeboren dieren.

De voorbije ‘testdagen‘ hebben uitgewezen dat de ingestelde veiligheidsmaatregelen – meer toegangspunten, eenrichtingspaden, Corona-stewards en het dragen van mondmaskers in bepaalde zones – voldoende zijn om een veilig bezoek te garanderen. Daarom wil Pairi Daiza op progressieve wijze dagbezoekers beginnen ontvangen.

Wie het park bezoekt zal kunnen kennismaken met een groot aantal pasgeboren dieren. De materniteit van het park heeft de voorbije maanden haar werk gehad bij onder meer de gouden takins, Kaapse pelssrobben, bizons, miereneters, witgezichtssaki’s, nijlpaarden, sitatoenga’s, rendieren, dromedarissen, Pater-Davidsherten, Kaapse buffels, zeepaardjes, ringstaartmaki’s en langneuspotoroes. Vele van deze soorten zijn met uitsterven bedreigd.

Om de regels van social distancing te garanderen wordt het aantal gasten beperkt tot 20% van het aantal bezoekers dat normaal op drukke dagen het park bezoekt. Daarnaast zorgt de uitbreiding met twee nieuwe werelden – The Last Frontier is 8 hectare groot en The Land of the Cold 4 hectare – ervoor dat bezoekers elkaar niet voor de voeten lopen.

Omdat de beschikbare plaatsen gelimiteerd worden moet je wel op voorhand een reservatie maken. Dit kan online op pairidaiza.eu.

Volg ons op sociale media of contacteer ons