Ontmoet je superhelden op eerste editie van Heroes Comic Con

Ontmoet je superhelden op eerste editie van Heroes Comic Con

15 september 2022 0 Door Deugenieten

Op zaterdag 24 en zondag 25 september vindt in Brussel de eerste editie van Heroes Comic Con plaats. Het event is de ontmoetingsplaats voor fans van strips, gaming, films, series, cosplay, bordspelletjes en andere popcultuurfenomenen. Tijdens de tweedaagse dompel je jezelf onder in een ander universum dankzij de vele activiteiten, exposanten, decoraties en de vele prachtig uitgedoste cosplayers die naar het event afzakken.

Feest gewijd aan de popcultuur

Tijdens het event vindt elke comic con-liefhebber ongetwijfeld zijn gading. Je vindt er alles over je favoriete strip, serie en film, over je superhelden, over fantasy en science fiction of anime. Je kan er foto’s nemen met de talrijk aanwezige cosplayers, of waarom niet zelf helemaal in de huid van je favoriete superheld kruipen. Naast deze talrijke activiteiten kan je op Heroes Comin Con bovendien heel wat internationale sterren ontmoeten. Je kan hun lezingen bijwonen, op de foto met hen gaan of hun handtekening op je favoriete strip of film laten zetten.

Internationale sterren

Heroes Comic Con wil al van bij zijn eerste editie uitpakken en nodigt heel wat bekende internationale sterren uit. Zo zal Caleb McLaughlin beide dagen aanwezig zijn. Je kent hem ongetwijfeld als Lucas Sinclair in de monsterhit Stranger Things. Met niet meer dan 20 jaar op de teller, wordt deze jonge beroemdheid nu al geprezen als een multigetalenteerde acteur, zanger en danser.

Ook de Engelse Andy Serkis, iconisch acteur op het gebied van motion capture-films, zal aanwezig zijn op Heroes Comic Con. Hij is de man achter de CGI voor wereldberoemde personages als Gollum in The Lord of the Rings en The Hobbit of Kong in de 2005 remake van King Kong. Maar Andy Serkis zit niet steeds achter een laag CGI. Zo speelde hij onlangs nog Alfred Pennyworth in The Batman en zag je hem ongetwijfeld eerder al in tientallen blockbusterfilms en tv-series.

Ook rijzende ster Matt Smith komt langs op Heroes Comic Con. Hij zette een uitstekende vertolking neer als Prince Philip, Duke of Edinburgh, in The Crown en is te zien in onder meer Pride and Prejudice and Zombies, Patient Zero, Terminator: Genisys, Sony’s Spider-Man Universe spin-off Morbius, en Edgar Wright visueel prachtige thriller Last Night in Soho. Bovenal is Matt Smith bekend als de elfde Doctor in BBC’s populaire Doctor Who-reeks. Sinds kort maakt hij indruk als opvallende verschijning in de Game of Thrones-prequel House of the Dragon, waarin hij Daemon Targaryen vertolkt.

Ook actrice Alyssa Milano zal aanwezig zijn op Heroes Comic Con. Fans kennen haar van onder andere Charmed (Phoebe Halliwell), Who’s the Boss? (Samantha Micelli), Insatiable (Coralee Armstrong) en Wet Hot American Summer: Ten Years Later (Renata).

Niet alleen acteurs maar ook andere artiesten zullen aanwezig zijn op Heroes Comic Con. Zo mogen comics-liefhebbers zich verwachten aan twee grote namen uit de industrie: C.B. Cebulski (hoofdredacteur van Marvel Comics) en Marie Javins (hoofdredactrice van DC Comics). Cebulski en Javins zijn verantwoordelijk voor de redactionele lijn van de twee grootste Amerikaanse uitgevers van stripboeken. Samen bepalen zij mee de toekomst van onder meer Spider-Man, Batman, Thor, Superman, The Avengers en The Justice League, die de bron zijn geweest van enkele van de grootste filmhits van de afgelopen jaren. Beide helden zullen bovendien tijd nemen voor een portfolio-review waarbij jonge kunstenaars hun werk kunnen voorleggen aan deze levende legendes. Gelukkigen die geselecteerd worden, krijgen tijdens een één-op-één-gesprek persoonlijk advies.

Voor de volledige lijst van acteurs en artiesten die aanwezig zullen zijn op Heroes Comic Con, neem je best een kijkje op heroescomiccon.be.

Eén ticket, twee events

Omdat Heroes Comic Con de handen in elkaar heeft geslagen met het reeds bestaande Made in Asia, komen nu zowel fans van westerse als oosterse popcultuur samen om hun passie te beleven.

Heroes Comic Con laat je onderdompelen in de westerse wereld van de popcultuur met legendarische acteurs, wereldberoemde artiesten, wervelende shows, verrassende activiteiten en vooral een stevige dosis geeky plezier. Made in Asia is dan weer hét evenement voor fans van Japanse animatie en strips, YouTube-sterren, K-pop, videogames en andere Aziatische popcultuurfenomenen. Bezoekers worden getrakteerd op een ware reis rond de wereld met deze twee events die gelijktijdig doorgaan in Brussels Expo.

Het weekend van 24 en 25 september wordt gegarandeerd de grootste fandom gathering van België! Meer info en tickets ontdek je op heroescomiccon.be.

Lees ook: Ga op magische boswandeling tijdens Harry Potter: A Forbidden Forest Experience
Volg ons op sociale media of contacteer ons