Nood aan wat zonne-energie? Brussels Airlines en TUI vliegen je naar de winterzon

Nood aan wat zonne-energie? Brussels Airlines en TUI vliegen je naar de winterzon

8 oktober 2021 0 Door Deugenieten

Na een regenachtige zomer staat er een kille herfst voor de deur. Reden genoeg om uit te kijken naar een ontspannende vakantie op een zonnige bestemming.

Na een zomer om snel te vergeten en de lagere temperaturen die we binnenkort kunnen verwachten kijken we meer dan ooit uit naar een portie winterzon. En blijkbaar zijn we niet alleen want zowel Brussels Airlines als TUI zien een toenemende vraag naar zonnige vakantiebestemmingen. Beide maatschappijen bereiden zich dan ook voor op een druk herfst- en winterseizoen. Heb jij al plannen voor een citytrip of snak je naar wat extra zonne-energie tijdens een strandvakantie? Hieronder overlopen we alvast de mogelijkheden.

Brussels Airlines: meer vluchten naar de winterzon

Om tegemoet te komen aan de vraag kondigde Brussels Airlines onlangs al aan de komende maanden extra vluchten naar zonnige vakantiebestemmingen toe te voegen aan haar aanbod.

Zo maakt Marrakesh voor het eerst deel uit van het aanbod van Brussels Airlines. De maatschappij vliegt op donderdag en zondag naar de Marokkaanse stad. Ook het Egyptische Hurghada maakt weer deel uit van het Brussels Airlines netwerk. De badplaats aan de Rode Zee wordt vanaf 31 oktober drie keer per week (op woensdag, zaterdag en zondag) aangevlogen.

Met de toevoeging van Lanzarote vanaf 31 oktober versterkt de luchtvaartmaatschappij haar aanwezigheid op de Canarische Eilanden, waar het ook Tenerife en Gran Canaria aanvliegt deze winter. Naar deze laatste bestemmingen worden alvast extra frequenties ingelegd tijdens de schoolvakanties.

Brussels Airlines zal ook nog tot het einde van de herfstvakantie vluchten aanbieden naar de Griekse bestemmingen Athene, Heraklion, Kos en Rhodos en de Italiaanse bestemming Napels.

In het Midden-Oosten zullen Tel Aviv en Jerevan respectievelijk acht en twee keer per week worden aangevlogen. De Hoofdstad van Armenië werd tot nu toe enkel tijdens het zomerseizoen aangeboden.

Wie niet zo zeer op zoek is naar de winterzon kan vanaf 16 december richting Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. 

Ook tijdens de winter blijft Brussels Airlines vliegen op haar uitgebreide netwerk in Sub-Sahara-Afrika met volgende bestemmingen: Abidjan (Ivoorkust), Accra (Ghana), Banjul (Gambia), Cotonou (Benin), Dakar (Senegal), Freetown (Sierra Leone), Lomé (Togo), Monrovia (Liberia), Douala (Kameroen), Kinshasa (DRC), Luanda (Angola), Yaoundé (Kameroen), Bujumbura (Burundi), Entebbe (Oeganda), Kigali (Rwanda).

Sinds de aankondiging van de Amerikaanse regering om het huidige reisverbod voor volledig gevaccineerde passagiers in november op te heffen, ziet Brussels Airlines een aanzienlijke stijging van het aantal boekingen voor haar vluchten naar New York (JFK). De luchtvaartmaatschappij zal daarom voorlopig vier keer per week naar de VS vliegen. Als de vraag verder blijft stijgen zal ook de vluchtfrequentie aangepast worden.

Het volledige herfst- en winteraanbod vind je op brusselsairlines.com.

TUI: minder bestemmingen maar wellicht meer reizigers voor de herfstvakantie

TUI heeft het aanbod van non-EU-landen, traditioneel vooral exotische winterbestemmingen, beperkt tot Turkije, Kaapverdië, Mexico en de Dominicaanse Republiek.

Voor wie liever binnen Europa blijft zijn Spanje in het algemeen en de Canarische Eilanden in het bijzonder ideale keuzes voor een deugddoende herfstvakantie. Op het Passenger Location Form na zijn er namelijk geen verdere vereisten of restricties bij terugkeer naar België. Bestemmingen als Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura zijn dan ook populaire bestemmingen.

Veel andere Europese bestemmingen worden enkel aangeboden in het zomerseizoen dat vlak voor de herfstvakantie eindigt. Om aan de vraag voor de herfstvakantie tegemoet te komen, heeft TUI het zomerseizoen alvast met een week verlengd voor de Algarve (Portugal), Kreta en Rhodos (Griekenland), Mallorca (Spanje) en Cyprus.

Wie een pakketreis boekt voor de herfstvakantie kan opnieuw genieten van drie kosteloze garanties: 

  • De geld-terug-garantie: de reis wordt volledig terugbetaald, mocht TUI de reis moeten annuleren.
  • De flexibele omruilgarantie: de reiziger mag 4 keer en tot 7 dagen voor afreis zijn reis kosteloos wijzigen, zowel de afreisdatum, de bestemming als het reisgezelschap.
  • De repatriëringsgarantie: het hele reisgezelschap mag rekenen op een repatriëringsvlucht, mocht er zich ter plaatse een noodsituatie voordoen.

Het volledige aanbod van TUI – vliegvakanties, autovakanties, stedentrips, cruises en dichtbijvakanties – vind je op tui.be.

Volg ons op sociale media of contacteer ons