Met SodaStream maak je op een duurzame manier zelf heerlijk bruisend water

Met SodaStream maak je op een duurzame manier zelf heerlijk bruisend water

25 mei 2021 1 Door Deugenieten

Geen gezeul meer met plastic flessen en gedaan met in- en uitladen van water en frisdrank: Wij maken voortaan onze bruisende (fris)drank zelf. En dat doen we eenvoudig in een-twee-drie dankzij het duurzame en handige alternatief: SodaStream.

De maand mei loopt bijna op zijn einde maar dat betekent niet dat we bij Deugenieten geen aandacht schenken aan ‘Mei Plasticvrij‘. Ook wij proberen ons steentje bij te dragen, want vele steentjes maken immers een huis. Misschien wil jij ook wel een bijdrage leveren maar weet je niet goed waar te beginnen. Doe dan zoals wij: Begin met die berg plastic drankflessen te verminderen. Je redt er niet alleen het milieu mee, ook je rug zal je op termijn dankbaar zijn.

Bij Deugenieten stoppen we graag wat ‘bruis’ in ons leven, dat heb je ongetwijfeld al gemerkt. Maar ook onze verfrissende dranken hebben we liever sprankelend. Tot voor kort zeulden we elke week de sixpacks bruisend water van de winkel naar huis. Met na een tijd als gevolg: veel lege plastic flessen, veel volle PMD-zakken en vooral erg veel onnodig gesleur over en weer. Dankzij SodaStream kunnen we al deze stappen overslaan en maken we eenvoudigweg van ons kraantjeswater heerlijk bruiswater.

Met een SodaStream-toestel maak je in slechts enkele seconden zelf bruisend water. Dat is lekker handig. Van licht bubbelend tot intens bruisend, je kiest helemaal zelf. Wil je heerlijk bruisend water of toch liever een bruisende frisdrank? Dan voeg je eenvoudigweg een smaakje toe aan je water. In slechts enkele stappen creëer je je eigen overheerlijk verfrissende drank.

Wil je zelf aan de slag met Sodastream, dan heb je enkele basiszaken nodig zoals een toestel, een koolzuurcilinder en een SodaStream-fles om te vullen met kraantjeswater. Zowel het toestel als de flessen bestaan in verschillende modellen en kleuren. Zo kies je zelf welk toestel perfect bij je interieur past. Wil je liever niet alles apart kopen, dan ga je best voor een van de vele SodaStream-pakketten waarin meteen alles zit wat je nodig hebt: Een toestel, een koolzuurcilinder en minstens een herbruikbare 1-literfles.

Eenmaal de koolzuurcilinder in het toestel gedraaid, vul je de fles met kraantjeswater en klik je de fles in het toestel. Afhankelijk van de hoeveelheid bruis die je in je water wil, druk je drie tot vijf keer op de knop van het SodaStream-toestel, et voilà: Je overheerlijk zelfgemaakt bruiswater is klaar om gedronken te worden. Heb je liever water met een smaakje, dan voeg je een van de SodaStream-siropen toe. Ze zijn er in verschillende smaken zoals orange, lemon-lime en tonic. Wil je toch een smaakje maar heb je geen zin in suikers of calorieën? Dan zijn er de ‘Fruit Drops‘. Ze geven een subtiel aroma aan je drankje en bestaan uitsluitend uit natuurlijke smaakstoffen. Omdat slechts enkele druppels volstaan, is een flesje goed voor wel 20 liter smaakvol bruisend water!

Een kleine stap maakt een groot verschil

Omdat eens mens ook al eens dorst durft hebben onderweg, bracht SodaStream ‘My Only Bottle‘ uit. Door zijn compacte vorm neem je de halveliterfles makkelijk mee naar het werk of tijdens het sporten. Deze duurzame herbruikbare fles past op je SodaStream-toestel, is superlicht en vaatwasbestendig. Ze is niet alleen handig maar ziet er bovendien erg modieus uit. Het is een ideale on-the-go-fles voor je heerlijk (plat of bruisend) Sodastream-water.

Door zowel thuis als onderweg geen eenmalige plastic flessen te gebruiken of mee te nemen maar bewust om te gaan met herbruikbare flessen, draag je op je eigen manier een steentje bij aan het milieu. Met één herbruikbare fles bespaar je gemiddeld 2800 wegwerpflessen. ‘Mei Plasticvrij’ is een ideale gelegenheid om stil te staan bij duurzaamheid en milieu. Maar probeer ook de andere maanden van het jaar plastic te vermijden waar het kan. De planeet zal je dankbaar zijn. En wat goed is voor de planeet, is ook goed voor jou.

Je kan de SodaStream producten in verschillende supermarkten terugvinden of je kan ze online bestellen bij onder meer bol.com. Je kan er zowel het bruiswatertoestel als allerlei leuke accessoires bestellen. Zo bestaan er leuke flessen met een hippe print als flessen om mee te nemen of te sporten.

Lees ook: ‘Week van de Korte Keten’ zet verse producten van bij de lokale boer in de kijker

Volg ons op sociale media of contacteer ons