Meisjes aan de top in stripland: 2 nieuwe stripheldinnen en een BFF verrassingsfeestje

Meisjes aan de top in stripland: 2 nieuwe stripheldinnen en een BFF verrassingsfeestje

14 september 2020 0 Door Deugenieten

Een nieuw schooljaar betekent ook nieuwe vrienden en vriendinnen maken. Deugenieten leerde enkele leuke meiden kennen, Lotta en Yasmina. Deze nieuwe stripheldinnen werden in een mum van tijd onze nieuwe BFF’s.

Maak kennis met Lotta, de grappigste, gekste en meest verstrooide meid uit stripland en ontmoet Yasmina, een vindingrijke foodie die houdt van lekker en gezond eten. En laten we niet de BFF’s vergeten. Die halen alle toeters en bellen boven voor een te gek verrassingsfeest.

Lotta: Net even anders

Lotta houdt zielsveel van haar papa en haar zusje Elfie. Ook oma Toeps, die na een lange wereldreis terug naar huis is gekomen en de rol van wijze vrouw vervult, heeft een speciaal plekje in Lotta’s hart. Voor advies kan Lotto steeds op oma Toeps terugvallen. Dan is er ook nog Lotta’s beste vriendin, Bien, die twee moeders heeft. Samen met deze vrolijke bende beleeft Lotta elke dag kleine en grote avonturen. Lotta is een meisje dat net ietsje anders in het leven staat dan andere meisjes. Ze is een beetje jongensachtig en soms ook wat onhandig, maar zijn we dat niet allemaal? Maak kennis met Lotta, een prettig gestoord rolmodel waarin we ons allemaal wel herkennen.

Tenslotte stelt Lotta zichzelf nog graag even voor:

♥ Mijn naam is Lotta
♥ Ik ben 12 jaar
♥ Mijn haar is bruin
♥ Ik hou van skaten en chillen met Bien
♥ Als ik mocht kiezen zou ik elke dag chocolade eten

Yasmina: Het geheim van de chef

Yasmina is elf jaar en woont samen met haar vader, Omran, in een flatgebouw. Ze droomt maar van één ding: een wereld waarin mensen bewust omgaan met eten en met de natuur. Voor haar vader maakt ze elke dag een gezonde maaltijd klaar, met lokale ingrediënten. Ook op school wil Yasmina actie ondernemen: Ze organiseert een petitie om een lesuur Frans te vervangen door een kookles, of een les in tuinieren. Al snel ziet ze in dat de andere jongeren vooral bezig zijn met zichzelf…

Wanneer Omran wordt ontslagen bij zijn werkgever, ziet Yasmina dat als een uitgelezen kans om de hele wereld te laten kennismaken met lekker en gezond voedsel. Maar hoe maak je van de biologische keuken ook een sexy en hippe keuken?

Naast de strip is er ook educatief materiaal online beschikbaar dat verder ingaat op de onderwerpen in de strip. Hierin vertelt Yasmina waarom we moeten eten, toont ze hoe de voedings-en bewegingsdriehoek eruit ziet en laat ze zien waaruit een gezond ontbijt, lunch en avondmaal bestaat. Naast de informatie zijn er heel wat leuke opdrachten die kinderen zelf kunnen uitvoeren.

Voor iets oudere Deugenieten gaat Yasmina dieper in op ecologie. Ze vertelt onder meer over biopesticiden en vegetarische vegans. Ze geeft uitleg over plukken in het wild en leert ons welk lokaal voedsel we kunnen eten volgens de seizoenen.

BFF’s: Waar is dat feestje?

De grappige, knorrige of knettergekke vriendin… Welke BFF ben jij?! Geheimzinnigheid troef bij de BFF’s. Iedereen werkt mee aan een knalverjaardag voor Jess. En Jess mag natuurlijk niets te weten komen, anders valt het feestje in het water. Maar het is behoorlijk lastig om niets te zeggen als je elkaar normaal alles toevertrouwt. Maar als je als BFF geen geheim kunt bewaren, waar gaat de wereld dan naartoe?

Jessica en haar vrienden hebben alle redenen om te feesten, dit is immers al het tiende album in de reeks van BFF’s. Ook nu weer straalt het album de girly sfeer uit waar elk jong meisje zo van houdt. De kleurrijke tekeningen en de herkenbare verhaallijn maken dat dit tiende album op menig meisjeskamer zal belanden.

De avonturen van nieuwkomers Lotta en Yasmina maar ook die van BFF’s kan je vinden in de lokale stripwinkel en boekhandel. Of je kan ze online bestellen bij bol.com.

Volg ons op sociale media of contacteer ons