Maak kennis met de cast van de musical Charlie and the Chocolate Factory

Maak kennis met de cast van de musical Charlie and the Chocolate Factory

11 maart 2022 0 Door Deugenieten

Vanaf december 2022 tovert Deep Bridge de Stadsschouwburg van Antwerpen en in januari 2023 ook Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt om tot Willy Wonka’s chocoladefabriek met een Vlaamse versie van de Broadway- en West-End musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’.

Charlie and the Chocolate Factory wordt een musical om duimen en vingers van af te likken. In de nieuwe Vlaamse musical, die gebaseerd is op het boek van Roald Dahl, treedt Nordin De Moor als knotsgekke Willy Wonka in de voetsporen van Johnny Depp en Gene Wilder.

Een cast musical om duimen en vingers van af te likken

Een Vlaamse Willy Wonka hadden we dus al, maar wie kruipt er in de huid van onder meer Grandpa Joe, Mrs Green, Mr Salt, Mrs Bucket, Mr Beauregarde, Cherry, Mrs Teavee,…? Dat werd onlangs onthuld tijdens een geanimeerde castvoorstelling in The Chocolate Line van smakenacrobaat en chocoladekunstenaar Dominique Persoone. Dominique opende als gastheer persoonlijk de deuren van zijn eigen chocolate factory in het Paleis op de Meir voor deze castvoorstelling en zorgde daarbij voor een erg gesmaakte extra zoete toets. 

Met gepaste trots stelde regisseur Stany Crets zijn heerlijke cast voor en toverde daarbij drie verrassende namen uit zijn hoge hoed. Zo mag klassiek pianiste en sopraan Astrid Stockman zich opmaken voor haar debuut in de hoofdcast van een musical. Astrid zal de hoge noten pakken als Mrs Teavee, mama van Mike Teavee, gespeeld door Vincent Van Gorp. Nog een onverwachte musicaldebutant is Yemi Oduwale. De sympathieke acteur die bij het grote publiek bekend werd door zijn rol als Elias Seffa in de populaire Eén-reeks ‘Dertigers’ en in het voorbije seizoen van ‘Dancing With The Stars’ op Play4 liet zien over een fraai stel dansbenen te beschikken, mag zich uitleven als de hebberige Mr Beauregarde. Yemi krijgt als musicaldochter niemand minder dan Sali Haidara – aka Maria Hernandez in de waanzinnig populaire Ketnet-serie ‘#LikeMe’ – die gestalte zal geven aan Violet Beauregarde. Ondanks dat ze musical studeerde aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, is het voor Sali ook de eerste rol in een hoofdcast van een professionele musicalproductie.

Astrid, Yemi en Sali zullen niet alleen met de nodige liefde omringd worden in deze spannende onderneming, maar vooral met heel veel expertise en kwaliteit. Wat dacht je van deze kleppers die Stany nog wist te strikken voor zijn ‘Charlie and the Chocolate Factory’-hoofdcast: 

Voor de belangrijke en dragende rol van Grandpa Joe, de grootvader van Charlie Bucket in dit meeslepende verhaal, kan Stany rekenen op Koen Van Impe. Koen, die binnenkort ook als Kapitein Von Trapp zal schitteren in ‘The Sound of Music’, mag dus opnieuw een mooie hoofrol aan zijn al indrukwekkende palmares toevoegen. En wat dan gezegd van Hans Peter Janssens? Hans Peter is ongetwijfeld dé vaandeldrager van de Belgische musical en zorgt in deze productie als Mr Salt, de rijke eigenaar van Salt’s Nuts en vader van Veruca Salt, voor nog een extra kruiding op sterrenniveau!

Met ook nog Ann De Winne (Grandma Josephine), Liv Van Aelst (Grandma Georgina + alternate Mrs Teavee), Steve De Schepper (Grandpa George), Isabelle Heremans (Mrs Green), Laura Seys (Mrs Bucket), Maja Van Honsté (Cherry), Steven Colombeen (Jerry), Marisa Van der Meer (Mrs Gloop), Lloyd Russel (Augustus Gloop) en Nori De Winter (Veruca Salt) als smaakmakers, wordt het nu al likkebaardend uitkijken naar wat er vanaf december 2022 geserveerd zal worden.

Wie wordt Charlie?

Het grootste vraagteken is nu nog: Wie wordt Charlie? Deep Bridge gaat op zoek naar waanzinnig, jong musicaltalent, niet alleen om te schitteren in deze uitdagende rol, maar ook naar kinderen die het volwassenensemble kunnen vervolledigen. Ze zoeken dus ‘De Kindercast’. Omdat ze zoveel mogelijk kinderen – tussen 6 en 13 jaar – de kans willen geven om auditie te doen voor deze prachtige musical, komt Deep Bridge met het castingteam naar Stadsschouwburg Antwerpen (8 april), Capitole Gent (12 april) en Trixxo Theater Hasselt (13 april), de theaters waar deze musical ook zal spelen. 

De geselecteerden voor de kindercast worden meegenomen doorheen verschillende etappes in THE CHARLIE ACADEMY. The Charlie Academy is een traject met als einddoel het bepalen wie de rol van Charlie op zich zal nemen en wie tot het kinderensemble zal behoren.

Heb je zin om mee te spelen in deze heerlijke musical? Je kan je aanmelden op de website van Deep Bridge.   

Gratis rang-upgrade

Boek tot 31 maart 2022 je tickets voor ‘Charlie and the Chocolate Factory’ en krijg een gratis rang-upgrade cadeau. Voor Golden Seats betaal je de prijs van Categorie 1, voor Categorie 1 betaal je de prijs van Categorie 2, enzovoort.

‘Charlie and the Chocolate Factory’ gaat in première op 10 december 2022 in Stadsschouwburg Antwerpen en zal vanaf 12 januari 2023 te zien zijn in Capitole Gent en vanaf 26 januari in Trixxo Theater Hasselt . Tickets & info: deepbridge.be.

Lees ook: Disneyland Paris viert 30 jaar magie

Volg ons op sociale media of contacteer ons