Liese Meerhout heeft een hele kluif aan het oplossen van ‘De moord op Arno Linter’

Liese Meerhout heeft een hele kluif aan het oplossen van ‘De moord op Arno Linter’

17 mei 2021 3 Door Deugenieten

Toni Coppers is terug met de geliefde commissaris Liese Meerhout. In ‘De moord op Arno Linter’ krijgen Meerhout en haar team de moeilijke taak enkele gruwelijke moorden op te lossen. Bovendien zorgen de raadselachtige aanwijzingen die de moordenaar achterlaat, voor extra druk, zeker wanneer hij commissaris Meerhout persoonlijk begint uit te dagen.

Vorig jaar hebben we genoten van Toni Coppers misdaadroman ‘Val‘ waarin privédetective Alex Berger de hoofdrol kreeg. In zijn nieuwste thriller ‘De moord op Arno Linter‘ staat commissaris Liese Meerhout centraal. Meerhout is bij de liefhebbers van Coppers geen onbekende. Dit boek is reeds de 18de thriller waarin de commissaris van de Antwerpse moordbrigade de hoofdrol op zich neemt. En wie enkele jaren terug op VTM de reeks ‘Coppers‘ zag, weet ongetwijfeld waartoe de vrouwelijke commissaris in staat is.

Raadselachtige moorden

Arno Linter is een 19-jarige jongen die enkele dagen per week bijklust in het lokale fastfoodrestaurant. Wanneer Arno op een avond aan de slag is bij de drive-in van het restaurant, wordt hij door een man op een scooter op koelbloedige manier gedood. De politie denkt al snel in de richting van een afrekening en krijgt een potentiële dader in het vizier. De verdachte, die bovendien bekendstaat als agressieveling, wordt opgesloten in de cel. Volgens de politie is hiermee de zaak afgehandeld.

Maar dat geldt niet voor commissaris Liese Meerhout. Zij vermoedt dat er meer aan de hand is en dat de opgesloten kerel helemaal niet de dader van de moord is. Maar ze staat alleen met haar verhaal. Als blijkt dat Meerhout tijdens een huiszoeking bewijsmateriaal over het hoofd heeft gezien, wacht haar een grote berisping.

Wanneer er op korte tijd nog een aantal gruwelijke moorden gebeuren, wordt duidelijk dat er meer aan de hand is. Terwijl het politieteam blijft twijfelen over de denkpiste van commissaris Meerhout is het duidelijk dat de moordenaar zijn tempo genadeloos opdrijft. Bovendien schept hij er plezier in om de commissaris uit te dagen met raadselachtige aanwijzingen. Commissaris Meerhout ziet het dan ook als haar persoonlijke opdracht om de moordenaar snel te vinden.

Verrassende plotwendingen

Deze nieuwe, 18de thriller rond Liese Meerhout gaat geen minuut vervelen. Meteen raak je als lezer meegezogen in het verhaal, dat begint bij de moord op Arno Linter. Vanaf dan zitten we mee op de eerste rij om te helpen de gruwelijke moorden op te lossen. Want de aanwijzingen die de moordenaar achterlaat, willen we immers mee proberen oplossen. Noem ons maar de extra kracht van team Meerhout!

Ook deze keer weet Toni Coppers ons in zijn gekende schrijfstijl mee te nemen in een verhaal van mysterieuze moorden en spannende plottwists. Bovendien wordt het personage van Liese Meerhout ook nu nog verder uitgediept. De gespannen relatie met haar collega’s wordt perfect beschreven, net zoals de spanningen die ze met haar vriend heeft. Zo weet Coppers gedurende het ganse verhaal onze aandacht vast te houden waardoor het lezen van het boek een echt plezier is.

De ontknoping is spannend en logisch tegelijk. Hoe komt het toch dat we zelf niet tot de oplossing van de moorden kwamen? Het is duidelijk dat we volgende keer opnieuw beter Liese Meerhout en haar team (en Toni Coppers) laten zoeken naar de moordenaar. Sorry Toni, aan ons zou je geen goede speurneuzen hebben, dat is duidelijk. We zijn in ieder geval erg nieuwsgierig in welk doordacht avontuur Liese Meerhout zich volgende keer verdiept en kijken vol spanning uit naar deel 19!

Ook zo’n fan van Toni Coppers of wil je zelf meespeuren in ‘De moord op Arno Linter‘? Je ontdekt het uitgebreide oeuvre van Vlaanderens meest bekende misdaadauteur alvast in deze onlinewinkel.

GIVEAWAY – Win je exemplaar van ‘De moord op Arno Linter’ en ga mee op moordonderzoek met Liese Meerhout!

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: De heropening van een cold case zorgt voor antwoorden in de Scandi-thriller ‘De Katharina Code’

Volg ons op sociale media of contacteer ons