Lady Gaga schittert in House of Gucci, het waargebeurde verhaal over het wereldberoemde modehuis

Lady Gaga schittert in House of Gucci, het waargebeurde verhaal over het wereldberoemde modehuis

19 april 2022 0 Door Deugenieten

House of Gucci is geïnspireerd op het schokkende waargebeurde verhaal van het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. Tijdens drie decennia van liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk moord, zien we wat een naam betekent, wat het waard is, en hoe ver een familie zal gaan voor controle.

Ciao bella! Ben jij klaar voor een film vol mode, trots en misdaad? Dan hebben we een leuke tip voor jou. House of Gucci is geïnspireerd door het schokkende, waargebeurde verhaal van de dynastie achter het Italiaanse mode-imperium.

Hoe het begon

Patrizia Reggiani (Lady Gaga) is een eenvoudig meisje op zoek naar een betere toekomst. En die begint er rooskleurig uit te zien wanneer ze op een feestje kennismaakt met Maurizio Gucci (Adam Driver), zaakvoerder en erfgenaam van het Italiaanse modehuis Gucci. Om haar toekomst veilig te stellen, zorgt ze ervoor dat ze Maurizio vaak tegen het lijf loopt en hij verliefd op haar wordt. Maar dat is flink tegen de zin van Maurizio’s vader Rodolfo Gucci (Jeremy Irons) en het komt tot een ruzie tussen vader en zoon. Maurizio die helemaal verzot is van Patrizia volgt zijn hart en breekt met zijn familie. Wanneer in 1973 de bruiloftsklokken luiden, heeft de flamboyante Patrizia haar doel bereikt: ze is lid van de Gucci-familie.

Maar terwijl ze gehoopt had terecht te komen in een wereld vol stijl, luxe en schoonheid belandt ze in een mannenbastion waar ego’s en machtslust centraal staan. De ongebreidelde ambitie van Patrizia is echter nog groter en ze slaagt erin om samen met Maurizio controle over het mode-imperium te krijgen. Dat ze daarvoor de familie uit elkaar moet trekken, raakt haar koude luxekleren niet. Jaren later, wanneer Maurizio verliefd wordt op een andere vrouw en Patrizia met lege handen achterblijft, zint ze op de ultieme wraak. Ze neemt twee huurmoordenaars in dienst en laat haar ex-man vermoorden.

Vuile was

In een poging het Gucci-imperium in handen te krijgen, liet Patrizia een spoor van decadentie en bedrog na. Volgens regisseur Ridley Scott was ze een koelbloedige vrouw die er alles voor over had om een leven vol pracht en praal te bereiken en over lijken ging om het in stand te houden. Hij baseerde zich hiervoor op Het huis Gucci, Het waargebeurde verhaal – over moord, hebzucht, glamour en gekte van Sara Gay Forden. Dit tot grote ergernis van de Gucci-familie die beweert dat Scott zijn film verre van de waarheid is. Je zou al voor minder in de pen kruipen als de vuile was van je familie naar buiten gebracht wordt. Zo zou het verhaal niet stroken met de waarden en normen van de familie. Al kunnen ze natuurlijk niet ontkennen dat Patrizia wel degelijk achter de moord op Maurizio zat.

Zoals gebruikelijk zal de waarheid wel ergens in het midden liggen. Niettegenstaande zorgde de moord voor een sensationeel verhaal dat mooi en stijlvol in beeld gebracht is door de regisseur die ons eerder al liet genieten van Alien, Thelma & Louise, Gladiator, Black Hawk Down, Robin Hood en The Martian om er maar een paar te noemen. Daarnaast is het ook nog eens genieten van Lady Gaga die op sublieme wijze de koelbloedige Patrizia neerzet. Na haar performance in A Star Is Born bewijst ze opnieuw dat ze meer dan haar mannetje kan staan naast giganten als Al Pacino en Jeremy Irons.

House of Gucci met in de hoofdrol Lady Gaga, Adam Driver, Salma Hayek, Jeremy Irons, Jared Leto en Al Pacino is verkrijgbaar op dvd en blu-ray en je kan de film hier makkelijk online bestellen.

Lees ook: Golden Globe-winnares Andra Day schittert in ‘The United States vs. Billie Holiday’

Volg ons op sociale media of contacteer ons