KEREL bier viert vijfde verjaardag met unieke ‘YUZU Saison’

KEREL bier viert vijfde verjaardag met unieke ‘YUZU Saison’

28 juli 2022 0 Door Deugenieten

Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van KEREL bier brengt VBDCK Brewery een exclusief verjaardagsbier uit. ‘YUZU Saison, the Bday edition’ werd gebrouwen in gelimiteerde oplage en is dankzij de Japanse citrusvrucht een ideaal biertje tijdens de zomermaanden.

In 2015 bliezen Charlotte De Cock en haar broer Jozef nieuw leven in de oude gebouwen van de Verbeeck-Back brouwerij in Tielrode, die sinds 1966 gesloten was. In 2017 opende de vernieuwde brouwerij onder de naam Verbeeck-Back-De Cock Brewery, afgekort VBDCK Brewery. Een sinds 1966 onaangeroerd flesje van het originele bier werd geanalyseerd en vormde het DNA voor het hippe KEREL bier. Nadat het KEREL bier al in verschillende landen zoals Nederland, Italië en Spanje beschikbaar was, is VBDCK Brewery klaar voor een nieuwe stap: export naar Amerika.

Amper 5 jaar na de opstart van de brouwerij slaagt het jonge bedrijf er in om jaarlijks meer dan 1 miljoen flesjes KEREL bier te verkopen in meer dan 12 landen. En Amerika kon niet in het rijtje ontbreken. Maar liefst 50.000 flesjes werden geëxporteerd. Binnenkort liggen er 4 van de 10 KEREL biersoorten in de winkelrekken aan de andere kant van de oceaan: de ‘Saison’, een blond, lichtbitter typisch Belgisch bier, het amberkleurige ‘Bière de Garde’ van 7%, de donkere ‘Stout’ van 5% en de ‘KEREL Organic Wit’, een wit bier met citroenzeste en koriander van 6,6%. “We behouden de naam KEREL bewust. Amerikanen willen het Belgische karakter van het bier zien, voelen en proeven”, aldus Charlotte De Cock, zaakvoerder van VBDCK Brewery. “En toch is KEREL niet het zoveelste traditionele bier, gebrouwen door paters of monniken. Uniek durven zijn als product, als merk én als bedrijf, dat blijft voor ons dé sleutel tot succes!”

Exclusief verjaardagsbier ‘YUZU Saison’

Charlotte en haar team wilden de vijfde verjaardag van VBDCKBrewery niet zomaar laten voorbijgaan. Naar aanleiding van deze heuglijke gebeurtenis brouwden ze een exclusief KEREL bier in een beperkte oplage van 12.000 flesjes. De ‘YUZU Saison, Bday edition’ is een biologisch bier, gebrouwen met honing en met toevoeging van de yuzu- vrucht. Deze Japanse citrusvrucht zit qua smaak tussen mandarijn en pompelmoes. De ‘YUZU Saison’ is bijgevolg ideaal als zomerse verfrissing. Het bier smaakt overheerlijk puur maar kan ook worden gebruikt in een originele biercocktail, zoals in combinatie met whisky, citroensap, honing en gembersiroop.

Wie ‘YUZU Saison’ of een van de andere unieke ‘untouched by monks’ KEREL bieren en biercocktails wil proeven op de locatie waar het bier gebrouwen wordt is tot 14 augustus welkom in de zomerbar van VBDCKBrewery. Meer info vind je op vbdck.be.

Lees ook: Geef je zomerse maaltijden een smaakvolle boost met de sauzen en dressings van Didden

Volg ons op sociale media of contacteer ons