“I’ll be there for you”: Lego brengt nieuwe ‘Friends’-set uit

“I’ll be there for you”: Lego brengt nieuwe ‘Friends’-set uit

20 mei 2021 0 Door Deugenieten

Over een paar dagen wordt de langverwachte ‘Friends’-reünie eindelijk uitgezonden en kan de gekte weer helemaal losbarsten. Fans kunnen alvast uitkijken naar een unieke Lego-set die hulde brengt aan één van de meest populaire tv-series ooit.

Elke tiener uit de jaren negentig kent Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York en zijn de beste ‘Friends‘. Wie toendertijd niet voor de buis gekluisterd zat heeft ongetwijfeld de herhalingen gezien. ‘Friends’ is de serie die ons allemaal minstens een keer, oké zelfs twee keer, deed wensen dat we ook in een appartement in Manhattan woonden. En nu kan dat (min of meer) met de tweede Lego ‘Friends’ tv-serieset.

Central Perk

In 2019 bracht Lego naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de populaire sitcom een eerste bouwset op de markt: ‘Lego Central Perk‘. De prachtige Lego replica van het beroemde café uit de tv-serie bevat talloze authentieke details. Het is dan ook een echt verzamelobject dat niet mag ontbreken in de collectie van elke ‘Friends’-fan. Centraal in de set staat de beroemde zetel waarop de zes vrienden menig uur doorbrachten. Naast het zitgedeelte ontbreekt natuurlijk ook het podium waarop Phoebe met haar gitaar zong niet. Achterin ‘Central Perk’ staat Gunther, de heimelijk verliefde manager van de koffiebar.

The one with…

Met de nieuwe Lego-set kun je het appartement van Monica en Rachel en het appartement van Joey en Chandler nabouwen, plus alles daar tussenin. Jawel zelfs de gang van het appartement waar de zes vrienden elkaar constant tegen het lijf liepen.

In de nieuwe ‘Friends’-set hangen er overal studiospots in de appartementen, omdat het in wezen een Lego-set van een televisie-set is. De Lego-set bevat dan ook een heleboel knipogen naar de serie en legt zo enkele van de meest geliefde momenten uit ‘Friends’ vast. Dit zijn alvast onze favorieten.

De kalkoen

Monica’s keuken zou niet compleet zijn zonder hartverwarmend eten op tafel. Aangezien een kalkoen het middelpunt is van enkele van de grappigste scènes van de serie, is het logisch dat het zijn eigen replica van Lego-stenen krijgt.

De stenen kalkoen past misschien niet op Monica’s hoofd (flashback naar seizoen 5, aflevering 8), maar hij kan wel op haar eettafel worden gezet ter ere van de tien memorabele Thanksgiving-afleveringen die Friends ons door de jaren heen heeft geschonken.

Janice’ manen

“Oh my god”, voor de allereerste keer heeft Janice van ‘Friends’ haar eigen Lego-minifiguur, inclusief volumineus krullend haar en een enorme glimlach. De bende mag haar dan wel vervelend hebben gevonden, ze zal altijd een van onze lievelingen blijven en daarom vinden we dat ze haar eigen minifiguur verdient. Janice is gekleed in haar kenmerkende luipaardprint en we kunnen die lach al van hier horen.

De houten kano, het kuiken en de eend

De voetbaltafel, de kano, het melkpak,… het zijn maar een paar van de essentiële elementen uit Joey en Chandlers appartement.

Nadat ze beroofd waren, was de kano het enige meubelstuk dat ze bezaten. Dus als je je een beetje lui voelt, kun je altijd de kano (en echt alleen de kano) gebruiken om het appartement in te richten en je creatie zou nog steeds helemaal logisch zijn.

De set bevat ook twee kleine easter eggs: het kuiken en de eend die Joey en Chandler adopteren in seizoen 3.

De comfortabele luie stoelen van Joey en Chandler

De ‘Friends’-set bevat een aantal echt coole rekwisieten en accessoires waarmee fans iconische momenten uit de serie tot leven kunnen brengen. Een van onze favorieten is wanneer Joey Chandler (en zichzelf) twee luie stoelen cadeau doet. In deze set kunnen beide stoelen tegelijk achteroverleunen, net als de echte stoelen van Chandler en Joey. Ahhh, biertjes delen was nog nooit zo comfortabel.

De gevallen cheesecake

De gang tussen de twee appartementen heeft zijn portie drama en commotie gekend. Maar een van de meest opmerkelijke momenten is wanneer Rachel die zeer romige, zeer smakelijke cheesecake op de vloer laat vallen. Sommigen zouden het karma noemen omdat de vrienden hem van de buurman gestolen hebben, anderen zouden zeggen dat het een onhandig toeval is. De cake lijkt in ieder geval klaar voor de vuilnisbak. Maar in plaats van de cake weg te gooien eten Joey, Rachel en Chandler hem toch gewoon van de vloer. Lekker!

‘Friends’ forever

Deze unieke ‘Friends’-set is er eentje waar elke echte fan zal van houden. Je kan ervoor kiezen om elk appartement afzonderlijk te plaatsen of ze met elkaar te verbinden om er één groot meesterwerk van te maken. En als je het helemaal top wil maken voeg je de set samen met de ‘Central Perk’-set. Zo creëer je meteen de ultieme ‘Friends’-beleving.

De geweldige nieuwe bouwset is het ideale ‘Friends’-cadeau voor familie en vrienden die fan zijn van de tv-serie. Ze zullen er uren speelplezier aan beleven terwijl ze de meest hilarische scènes uit de serie naspelen. Bovendien zal de set gegarandeerd de aandacht trekken en jeugdherinneringen ophalen bij vrienden en familie.

Je kan de ‘Central Perk’ en ‘De appartementen van Friends’ nu bestellen op Lego.com.

Kan je maar niet genoeg ‘Friends’ hebben dan is er ook nog het Wicked Wango Quiz – gezelschapsspel, de Trivial Pursuit Friends-editie, Monopoly Friends en natuurlijk een unieke Friends Special Edition box met alle 10 seizoenen.

Lees ook: Verover de ruimte met de Lego Space Shuttle Discovery

Volg ons op sociale media of contacteer ons