Helle Vanderheyden wordt ‘Rapunzel’ in nieuwe muscial van Deep Bridge

Helle Vanderheyden wordt ‘Rapunzel’ in nieuwe muscial van Deep Bridge

23 augustus 2022 0 Door Deugenieten

Deep Bridge gaat above and beyond voor ‘Rapunzel’, hun vijfde sprookje in vijf jaar tijd. Vanaf 26 maart 2023 mogen Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent zich opmaken voor een ‘bigger and bolder’ nieuwe versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm met Helle Vanderheyden in de hoofdrol.

In april kon je op Deugenieten al lezen dat productiehuis Deep Bridge above and beyond gaat voor ‘Rapunzel‘. De nieuwe versie van het populaire sprookje wordt ‘bigger and bolder’ dan ooit tevoren. Wie Deep Bridge een beetje kent weet dat we ons kunnen verwachten aan grote, magische sprookjesdecors, een uitgebreid ensemble en oorwurmen van liedjes. Voeg daar Stany Crets, die de pen ter hand neemt om een eigentijdse, nieuwe versie van het verhaal te schrijven, aan toe en je weet dat je je kan verwachten aan een karrenvracht aan humor. Kortom een totaalbeleving à la Deep Bridge die al start in de foyer van het theater.

Maar waar gaat het verhaal van ‘Rapunzel’ nu weer over? Heel, maar dan ook heel kort samengevat: moeder, raponsjes, baby, heks, toren, prins, lange staart.

Helle Vanderheyden wordt ‘Rapunzel’!

Sprookjesdecors, meezingers en grappen en grollen, allemaal goed en wel, maar wie wordt de vrouw die gaat knallen als ‘Rapunzel’? Deep Bridge ging op zoek en vond de vrouw die meer dan haar mannetje zal staan als ‘Rapunzel’: Helle Vanderheyden.

Helle zelf is meer dan blij om binnenkort met een lange vlecht het podium op te stappen: “Allereerst moet ik zeggen dat ik ongelofelijk blij ben dat Deep Bridge mij gevraagd heeft voor deze nieuwe musicalversie van ‘Rapunzel’. Toen er werd aangekondigd dat ze dit fantastische sprookje zouden gaan opzetten als een ‘volwassen’ productie, met alles erop en eraan, hoopte ik toch stiekem op een rolletje (lacht). Nu het de hoofdrol werd, kan ik daar alleen maar erg dankbaar voor zijn. Ik kijk er enorm naar uit!

Het brede publiek kent Helle als actrice in tv-series zoals ‘De Kotmadam’ (Martha), ‘Geubels en De Belgen’ (vrouw van Philippe Geubels), ‘Nachtwacht’ (Okaju) en ‘Prinsessia’ (Prinses Iris). Maar het palmares dat ze de afgelopen jaren opbouwde in de musicalwereld, oogt des te indrukwekkender! Zo speelde ze mee in musicals als ‘Domino’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Doornroosje’, ‘Grease’, ‘The Rocky Horror Show’, ‘Aspe’, ‘Monty Python’s Spamalot’, ‘La Cage aux Folles’ en ze schitterde in de titelrol in de sprookjesmusical ‘Assepoester’. Momenteel kan je Helle ook nog  aan het werk zien in de Vlaamse musicalversie van ‘MAMMA MIA!’.

Hoogspanning ten huize Vanderheyden – De Moor

Het beloven alleszins drukke en spannende tijden te worden ten huize Vanderheyden – De Moor in Antwerpen. Naast deze straffe hoofdrol voor Helle, stoomt partner Nordin De Moor zich ondertussen namelijk klaar om vanaf december 2022 in de huid te kruipen van de knotsgekke ‘Willy Wonka’ in de nieuwe, Vlaamse musicalversie van ‘Charlie and the Chocolate Factory‘.

“Dat het druk en hectisch gaat worden bij ons thuis de komende maanden, dat staat alleszins vast. Nordin heeft de zalige rol van ‘Willy Wonka’ te pakken in ‘Charlie and the Chocolate Factory’ en hem kennende, gaat die zich daar helemaal voor smijten, net zoals ik dat zal doen om een goede ‘Rapunzel’ neer te zetten. Gelukkig weten we allebei wat de voorbereidingen voor zo’n rollen en de voorstellingen zelf vragen en kunnen we op elkaars liefde, steun en begrip rekenen tijdens deze veeleisende periodes. Het koppel Rapunzel – Wonka is er klaar voor!”, besluit Helle met een enthousiaste lach om de mond.

Tussen twee voorstellingen van ‘MAMMA MIA!’ door is Stany Crets druk in de weer om een eigentijdse, nieuwe versie van ‘Rapunzel’ te schrijven. Stany kennende kunnen we ons verwachten aan een scenario dat doorspekt wordt met kwinkslagen, dubbele bodems en leuke liedjes. Met sprookjespartners in crime Ad Van Dijk, die zorgt voor de prachtige muziek, en Joris Van Veldhoven, die zich ontfermt over het ontwerp van het meest magische sprookjesdecor, wordt het weer smullen voor jong en minder jong. Kortom, het wordt v(l)echten voor tickets. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon op de website van Deep Bridge bestellen!

Lees ook: Museum of Illusions houdt je brein helemaal voor de gek

Volg ons op sociale media of contacteer ons