Harry Styles schittert in psychologische thriller Don’t Worry Darling

Harry Styles schittert in psychologische thriller Don’t Worry Darling

24 september 2022 0 Door Deugenieten

In Victory, een plaatsje midden in de Amerikaanse woestijn, is iedereen perfect gelukkig. Maar wanneer een van de vrouwen een bijzondere ontdekking doet, komt ze tot de vaststelling dat niets is wat het lijkt.

Alice (Florence Pugh) en Jack Chambers (Harry Styles) genieten van het perfecte leven in het voorbeeldige plaatsje Victory. Alle mannen hebben er een goed betaalde job bij het uiterst geheime Victory Project. Hun CEO Frank (Chris Pine) is een visionair zakenman, motivator en levenscoach. Kortom, hij is de belichaming van het maatschappelijk optimisme van de jaren vijftig dat elk aspect van het dagelijkse leven in dit utopische plaatsje in de woestijn beheerst.

Terwijl de mannen elke dag in het hoofdgebouw van het Victory Project werken aan de ‘ontwikkeling van geavanceerde materialen’, brengen hun echtgenotes – onder wie Franks charmante vrouw Shelley (Gemma Chan) – hun tijd door met genieten van de luxe en de uitspattingen in hun gemeenschap. Het leven is perfect en het bedrijf voorziet in de behoeften van elke inwoner. Het enige wat het daarvoor in ruil vraagt, is discretie en onvoorwaardelijke toewijding aan Victory.

Maar wanneer er in hun idyllische leven barsten beginnen te verschijnen die suggereren dat er achter de aantrekkelijke façade iets sinisters schuilgaat, begint Alice zich af te vragen wat ze eigenlijk in Victory doen en waarom de mensen daar zijn. Alice raakt meer en meer beklemd door de realiteit waarin ze zich bevindt. Stillaan rijst de vraag hoeveel ze bereid is te verliezen om aan het licht te brengen wat zich werkelijk afspeelt in dit paradijs.

Niets is wat het lijkt

De voorbije weken werd de lancering van Don’t Worry Darling overschaduwt door de vele geruchten in de media. Helaas gingen die meestal, zo niet altijd, over de productie en meer bepaald de mogelijke problemen op de set. Zo was er een controverse over de omstandigheden van het vertrek van Shia LaBeouf die eerst de rol van Jack zou vertolken. Bovendien was er heel wat te doen over mogelijke conflicten tussen Wilde en Pugh. Daarna kwam er nog de verwarring over een vermeend spuugincident tijdens de première op het filmfestival van Venetië. En als er al inhoudelijk over de film gesproken werd dan was het meestal over een seksscène tussen Florence Pugh en Harry Styles. Al kunnen we ons voorstellen dat een pak tienermeisjes het idee van een stomende portie seks in de keuken met een van de beroemdste mannen ter wereld misschien wel naar de film zal lokken. Vraag is maar of ze dan ook de rest van Styles zijn acteerprestatie zullen weten te appreciëren. Naast een indrukwekkende zangcarrière probeert hij het namelijk ook als acteur te maken. Voor zijn prestatie in Dunkirk (2017), de allereerste oorlogsfilm van Christopher Nolan, oogstte hij alvast veel lof. En ook in Don’t Worry Darling moet hij niet onderdoen voor de prestaties van zijn collega’s. We zijn dan ook benieuwd of hij een geloofwaardige hoofdrol zal neerzetten in My Policeman later dit jaar.

Een ander verhaal is het voor Olivia Wilde. Nadat ze eerst bekendheid verwierf in onder andere de TV-serie House M.D. regisseerde ze in 2019 de tienerkomedie Booksmart. Na de positieve reacties hierop zullen de reacties op haar tweede film als een koude douche aanvoelen. En dat is spijtig want Don’t Worry Darling is meer dan best te pruimen. Enerzijds is het genieten van de prachtige pasteltinten die zo typisch zijn voor de jaren vijftig en het Amerikaanse Palm Springs waar de meeste scènes opgenomen werden. Anderzijds is er de opbouwende spanning wanneer de eerste barsten in de schijnbaar perfecte wereld zichtbaar worden. Don’t Worry Darling is dan ook een gedurfde, mysterieuze en visueel sensationele psychologische thriller.

Don’t Worry Darling van Olivia Wilde met hoofdrollen voor Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde, Gemma Chan, KiKi Layne en Chris Pine is nu te zien in de bioscoop. 

Lees ook: Freaks Out: superhelden op zoek naar hun innerlijke kracht

Volg ons op sociale media of contacteer ons