Geweldige LEGO-ideeën om thuis blokjesmonsters en blokjesdieren te maken

Geweldige LEGO-ideeën om thuis blokjesmonsters en blokjesdieren te maken

29 juli 2020 21 Door Deugenieten

Hebben jullie ook vol verwondering zitten kijken naar de prachtige bouwwerken die werden gemaakt tijdens LEGO Masters? Wij van Deugenieten kregen spontaan zin om zelf creatief aan het bouwen te slaan en vonden enkele boeken om ons op weg te helpen.

Door het kijken naar LEGO Masters op VTM werd onze nieuwsgierigheid voor de wereldberoemde blokjes weer helemaal geprikkeld. We zaten elke week aan het scherm gekluisterd! Zo onder de indruk waren we van de creativiteit en fantasie die de duo’s in zich hadden.

Omdat wij bij Deugenieten zin kregen om zelf creatief aan de slag te gaan, haalden we onze dozen LEGO van onder het stof en begonnen we vlijtig de gekleurde blokjes op elkaar te stapelen. Alleen kwam al snel de vraag: Wat gaan we eigenlijk bouwen?

BlokjesDieren en BlokjesMonsters

Na wat opzoekwerk kwamen we al snel uit bij enkele leuke boeken die ons heel wat inspiratie opleverden. BlokjesDieren is een instructieboek waarin je heel wat voorbeelden vindt om dieren te bouwen. Wil je een schattige hamster of knalroze varken bouwen? Dan krijg je aan de hand van een stappenplan erg duidelijk uitgelegd hoe je de diertjes steentje per steentje moet opbouwen. Wil je het wat spectaculairder, dan legt BlokjesMonsters je stap voor stap uit hoe je met minder dan 100 klassieke LEGO-stenen allerlei mythologische monsters bouwt. Zo vind je er instructies voor het maken van een angstaanjagende draak of een uit de kluiten gewassen cycloop. Het boek bevat 40 voorbeelden van LEGO-monsters.

Geweldige LEGO Ideeën

Heb je alle blokjesdieren en -monsters al gebouwd maar ben je nieuwsgierig naar nog meer bouwideetjes? Die vind je in de boekenserie LEGO Ideeën. Geweldige LEGO Ideeën legt je aan de hand van tekst en foto’s stap voor stap uit hoe je de mooiste LEGO-creaties in elkaar zet. Je zelfgebouwde raceauto of straaljager door de kamer laten zoeven? Volg het stappenplan en voor je het weet heb je uren speelplezier met je zelfgemaakte creatie.

In Fantastische LEGO Ideeën vind je vijf verhalen die je zelf kan nabouwen met je steentjes. Het boek biedt inspiratie voor zowel beginnende als ervaren bouwers. Zo kan je een ruimteschip laten crashen op de maan of dino’s een stad onveilig laten maken. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het wel bouwen met de steentjes die je zelf hebt.

Wie zelf aan de slag wil gaan tijdens de zomervakantie of wie inspiratie zoekt om het najaar door te komen, zit alvast goed bij deze boeken. Ze zorgen voor uren ontspanning waarin je je creativiteit helemaal los kan laten. De duidelijke stap voor stap uitleg en de bijhorende foto’s zorgen dat je erg makkelijk je wonderlijke creaties kan bouwen.

En nu zelf aan de slag!

Geweldige LEGO ideeën en Fantastische LEGO ideeën tellen elk 192 pagina’s vol ingevingen om van je stapels steentjes een kunstwerk te maken. BlokjesDieren en BlokjesMonsters bevatten elk 96 pagina’s inspiratie en zijn uitgegeven door Standaard Uitgeverij. Je vindt de boeken bij de betere boekhandel of online onder meer bij bol.com .

WIN! Wil je zelf aan de slag met LEGO en ben je creatief genoeg om ons op Facebook en Instagram te volgen? Dan verdien jij misschien wel een van de boeken die we daar weggeven. Doe het wel voor 7 augustus want dan loopt de weggeefactie af.

Lees ookAlles wat je moet weten om zelf LEGO Master te worden!

 Sint 2020 Sint 2020
Volg ons op sociale media of contacteer ons