‘Frida Kahlo, het leven van een icoon’ verovert de Brusselse Hortagalerij

‘Frida Kahlo, het leven van een icoon’ verovert de Brusselse Hortagalerij

8 maart 2022 0 Door Deugenieten

Na het succes van de immersieve tentoonstellingen rond Van Gogh, Monet en Klimt, kan je binnenkort in de Brusselse Hortagalerij terecht voor ‘Frida Kahlo, het leven van een icoon’. Vanaf 17 maart kan je er kennismaken met de vrouw achter de fenomenale kunstenares: als mens, dochter, vriendin, echtgenote, geliefde en mythe.

Borstelige unibrow, stevige jukbeenderen, gevlochten haar op een gekneusd lichaam: Frida Kahlo spreekt jong en oud tot de verbeelding. Haar artistieke werk, dat aanleunt bij de surrealisten, mengt autobiografische referenties met symbolische en dromerige elementen. Haar zelfportretten zijn een weerspiegeling van haar Mexicaanse cultuur, haar stormachtige liefdesperikelen met schilder Diego Rivera en haar fysieke en mentale kwellingen.

Frida Kahlo, het leven van een icoon

Tijdens ‘Frida Kahlo, het leven van een icoon‘ worden geen werken van de kunstenares getoond, om specifiek te focussen op wat met immersieve technieken kan worden verwezenlijkt. Wat krijg je dan wel te zien? De volledige biografie van de kunstenares wordt op een vernieuwende manier tot leven gebracht aan de hand van historische foto’s, originele films, digitale omgevingen, kunstinstallaties, objecten uit diverse collecties en muziek geschreven als begeleiding bij sleutelgebeurtenissen uit Frida Kahlo’s leven. Op die manier maak je kennis met haar ongelooflijke levensverhaal.

Digitale technologieën en driedimensionale 360º-projecties voeren je mee doorheen het leven van de Mexicaanse kunstenares. De nieuwste technieken veranderen je bezoek in een kleurrijke, immersieve en ronduit unieke ervaring waarbij je kennis rond Kahlo wordt vergroot en je bovendien het ongelooflijke verhaal van deze kunstenares leert kennen.

Frida Kahlo, relevanter dan ooit

Er zijn redenen genoeg om met deze immersieve tentoonstelling een eerbetoon aan dit uitzonderlijk icoon te brengen. Deze gedurfde digitale biografie stroomt voort uit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Je leert de kunstenares kennen aan de hand van herinneringen en anekdotes, die een beeld schetsen van een vrouw die tegenslagen overwon met kracht, rebellie, weerbaarheid en een ongekend talent.

Frida Kahlo’s biografie boeit, verrast, inspireert en schetst een vrouw die tegenslag te boven is gekomen dankzij haar volharding, kracht, talent en rebelse karakter. Kahlo is een vrouw met een onnavolgbare persoonlijkheid die haar tijd ver vooruit was.

Fridamania

De mythe van Frida Kahlo lijkt in 2022 levendiger dan ooit. Terwijl deze expo eerder een digitale biografie is en focust op Kahlo’s leven, loopt er terzelfdertijd een immersieve beleving over deze zelfde fantastische vrouw. ‘Viva Frida Kahlo‘ toont op een immersieve manier dan weer de werken van deze Mexicaanse kunstenares waardoor we inzicht krijgen op haar tragische leven. Wie in de ban is van deze ‘Fridamania‘ kan dus maar beter een dagje Brussel inplannen om beide exposities te bezoeken.

De immersieve beleving van ‘Frida Kahlo, het leven van een icoon’ is te bezoeken vanaf 17 maart in de Hortagalerij vlakbij het Centraal Station in Brussel. Meer informatie en tickets vind je hier.

Lees ook: De meesters van de popart komen naar de Brusselse Grote Markt

Volg ons op sociale media of contacteer ons