Franse sterrenchef Joël Cesari staat vijf avonden lang achter het fornuis van restaurant The Poet

Franse sterrenchef Joël Cesari staat vijf avonden lang achter het fornuis van restaurant The Poet

7 september 2022 0 Door Deugenieten

Voor de derde keer nodigt The Poet, het restaurant van het Renaissance Brussels Hotel, een sterrenchef uit in zijn keuken. Na Nicolas Isnard en Jean-Baptiste Natali mag Joël Cesari, chef-kok van sterrenrestaurant La Chaumière in Dole, in de Jura, achter het fornuis van het Brusselse restaurant The Poet gaan staan. En dat vijf avonden lang, van 13 tot 17 september.

Het is nu al de derde keer – voor het eerst in november 2021 en daarna in maart 2022 – dat The Poet een sterrenchef in zijn keukens verwelkomt. Wat ze hiermee willen bereiken? Dat de bezoeker, net zoals in een gedicht, wordt meegenomen op reis en tot deelgenoot wordt gemaakt van emoties en ervaringen. En laat dat nu net ook de essentie van gastronomie zijn. Voor The Poet is het belangrijk om synergieën te creëren tussen chefs en stijlen, om zo met het neusje van de zalm uit te pakken.

Joël Cesari, een chef met karakter

Joël Cesari runt zijn eigen hotel-restaurant en is een van die chef-koks wiens keuken je niet onverschillig laat. Zijn sporen verdiende hij bij enkele van de grootste etablissementen in Frankrijk. Daarna keerde hij terug naar zijn geboortestreek in de Jura en werkte hij 15 jaar lang in restaurant Les Templiers. In 2004 stampte hij uiteindelijk zijn eigen zaak uit de grond. Hij is verknocht aan zijn streek en put inspiratie uit seizoensgebonden streekproducten die hij haalt bij betrouwbare producenten. Chef Cesari wil het terroir tot zijn recht laten komen en is begaan met zijn impact op het milieu. Hij werkt dan ook uitsluitend met seizoensproducten en gaat heel doordacht te werk. Zijn keuken is inventief, smaakvol en eigentijds en getuigt van een bewonderenswaardige eenvoud. Ze houdt het evenwicht tussen traditioneel en modern.

Voor zijn samenwerking met The Poet stelde de Franse chef twee menu’s samen: een 5-gangenmenu van € 80 (€ 130 met wijnarrangement) en een 7-gangenmenu van € 100 (€ 160 met wijnarrangement). De nadruk ligt daarbij telkens op de belangrijkste producten uit zijn streek, en vooral dan morieljes, zijn favoriete ingrediënt. Het menu is nog niet bekend, dus is het nog even wachten. Maar één ding staat nu al vast: het belooft een magische ervaring te worden!

Word je als fijnproever graag verrast of wil je jezelf gewoon eens lekker verwennen? Eén adres: The Poet, van 13 tot 17 september. Reservatie via www.thepoetbrussels.com.

Lees ook: Op reis langs de Oosterse keuken in Wok Dynasty Lochristi

Volg ons op sociale media of contacteer ons