Gluren bij de buren: FloriWorld zet je letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes

Gluren bij de buren: FloriWorld zet je letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes

26 juli 2021 0 Door Deugenieten

Bij thema-attractie FloriWorld in Aalsmeer kan je 365 dagen per jaar genieten van de wonderen der bloemen. Met 14 interactieve ruimtes en shows beleef je in deze indoorattractie de magie van echte en virtuele bloemen en planten.

Wie Nederland zegt, denkt daarbij meteen aan fietsen, windmolens en natuurlijk ook bloemen. Dat moet niet verwonderen als je weet dat onze noorderburen zestig procent van de wereldwijde bloemenhandel in handen hebben. Nederland wordt dan ook niet zo maar de ‘bloemenwinkel van de wereld‘ genoemd.

Voor wie binnenkort naar Nederland op citytrip of vakantie gaat hebben we alvast een leuke tip. Sinds een jaartje is er in de buurt van Amsterdam een nieuwe attractie geopend die helemaal in het teken staat van de fleurige en kleurrijke bloemen- en plantenwereld: FloriWorld.

Sinds 1 juli 2020 heeft FloriWorld zijn deuren geopend op het terrein van de Aalsmeerse bloemenveiling. Jong en oud kunnen hier terecht om te genieten van de mooiste echte én virtuele bloemen en planten, en dit het hele jaar door. Deze thema-attractie biedt talloze interactieve ruimtes, fotowaardige plekjes, een 4D-filmvoorstelling, een echte bloemenveiling en natuurlijk veel bloemen en planten.

De fleurigste attractie van Nederland

FloriWorld is een 3000 m2 grote toeristische attractie, waarin duizenden bloemen en planten te zien zijn. Of beter gezegd: waar je als bezoeker bloemen echt kan beleven. FloriWorld is namelijk geen museum, maar een beleefattractie. Er zijn 14 verschillende ruimtes met onder meer shows en films, waar je door kan lopen en waar je steeds iets anders kan beleven. Dat varieert van een echte bloemen- en plantenruimte waar je kan verdwalen tussen al dat moois en kleurrijks tot een immersieve film waarin de bloem centraal staat en waarbij je helemaal wordt ondergedompeld in de boeiende wereld van bloemen. Vervolgens beleef je in een 4D-film het verhaal van een trouw(boeket) en kan je wandelen langs een nagebouwde Amsterdamse gracht. Verder zijn er exposities waarin planten en bloemen centraal staan en kunnen kinderen aan het knutselen slaan en hun mooiste kleurrijke creaties maken.

Naast de kleurrijke selfieruimtes waarin je jezelf helemaal kan laten gaan met het maken van originele foto’s voor je Instagram kun je er alles ontdekken over de Nederlandse bloemenindustrie. En omdat je tenslotte op het terrein van de Aalsmeerse bloemenveiling bent, kan een bezoek niet eindigen zonder zelf deel te nemen aan een bloemenveilingspel. Net als bij de echte veiling gaat ook hier de hoogstbiedende bezoeker naar huis met een prachtig boeket bloemen.

365 dagen per jaar bloemen

Omdat FloriWorld een indoorattractie is kan je er 365 dagen per jaar heen. Zo kan je elke dag van het jaar genieten van bloeiende bloemen en planten. Elke ruimte in Floriworld is namelijk uitgerust met echte (maar ook virtuele) bloemen die goed verzorgd en op tijd vervangen worden wanneer ze uitgebloeid zijn. Erg leuk en opvallend zijn de boeketten met bloemen die via een lopende band het hele pand doorkruisen. Van de eerste ruimte tot de laatste kom je deze carrousel met honderden boeketten tegen. Doorheen de beleving kan je bovendien leuke foto’s tussen de bloemen laten maken. De foto’s ontvang je later gratis per e-mail.

Een bezoek aan FloriWorld is een beleving voor groot en klein. Zowel volwassenen als jongeren zullen zich niet vervelen. Voor wie een bezoek brengt aan Amsterdam, is Floriworld perfect te combineren. Het terrein van de Aalsmeerse veiling ligt op minder dan een half uurtje rijden van de stad. Parkeren is er bovendien gratis. Ook voor wie met de bus of fiets op stap wil is Floriworld makkelijk te bereiken. En omdat de attractie helemaal indoor is, kan een bezoek ook perfect op een regenachtige dag.

Een bezoek aan Floriworld neemt al gauw zo’n anderhalf tot twee uur in beslag. Na al dat wandelen en genieten kan je uitrusten bij een hapje en een drankje in restaurant Bloom, dat zich helemaal op het einde van het bloemenavontuur bevindt. Daar kan je onder meer genieten van een kop koffie met appeltaart of een lekker FloriWorld-taartje.

Zin gekregen om je te laten verrassen door de magie van bloemen en planten? Meer informatie over openingstijen en tickets vind je op floriworld.nl.

Lees ook: Pas getagd: Gloednieuwe STRAAT vol internationale streetart en graffiti

Volg ons op sociale media of contacteer ons