Flevoland is duidelijk anders dan de rest!

Flevoland is duidelijk anders dan de rest!

12 juli 2020 0 Door Deugenieten

Deze zomer brengen veel landgenoten hun vakantie door in eigen land. Het zal de komende weken dan ook druk worden in de Belgische toeristische trekpleisters. Wie op zoek is naar wat meer vrijheid en ruimte kan hiervoor terecht in Flevoland.

In de jongste provincie van Nederland vind je niet alleen voldoende ruimte, maar ook tal van nieuwe en verrassende dingen om volop te deugenieten. Op de bodem van de voormalige Zuiderzee barst het van de vernieuwingsdrift. Flevoland is dan ook duidelijk anders.

Dag-trips: Duidelijk anders

Uitwaaien op de Marker Wadden
Nederlands nieuwste stukje land. Net als Flevoland gemaakt door mensenhanden. Woeste natuur zoals je dat nergens anders vindt. 

Unieke architectuur
Ervaar de spraakmakende gebouwen en de verfrissende skyline van Almere. Een architectuurmuseum in de openlucht. 

Combinatie van natuur en techniek
De Deltawerken, onze nationale trots, zijn getest in het Waterloopbos. Nu is het een rijksmonument. Ontdek de Deltagoot en andere schaalmodellen van wereldberoemde waterwerken. 

Kunst in het Landschap
Flevoland is bekend om zijn Land Art. 9 bijzondere landschapskunstwerken verscholen in het Flevolandse landschap. Oók op de grens van land en water. 

Overnachten: Duidelijk anders

In een zeecontainer
Slapen in een zeecontainer, maar toch van alle gemakken voorzien. De Zeecontainer is goed geïsoleerd en hip ingericht. Met een kampvuurkacheltje om ’s avonds bij weg te dromen. 

Slapen op een vlot
Wie wil dat nou niet. Nachtelijke geluiden en een duizelingwekkende sterrenhemel. In Flevoland zijn diverse plekken waar je midden in de natuur op een vlot kunt slapen. 

Hoog en droog
Een overnachting in een boomhut zal je niet snel vergeten. Hoog en droog in een goed geïsoleerde hut van ongeveer 8 m2 met een ruim balkonterras ervoor. Heerlijk slapen op het wiegen van de bomen. 

Op een onbewoond eiland
Midden in het Veluwemeer ligt een klein eilandje waar je voor een paar dagen een waar nomadenbestaan kunt leiden. Op dit onbewoonde eiland kun je overnachten in authentieke tenten zoals tipi’s of yurts. 

Ben je net als ons benieuwd om te ontdekken hoe Flevoland duidelijk anders is, surf dan zeker naar visitflevoland.nl.

Lees ook: 7 verschillende manieren om Brabant te ontdekken

.

Volg ons op sociale media of contacteer ons