Filmfestival Filem’On viert zijn 15de verjaardag met uitgebreid filmaanbod en workshops voor jongeren

Filmfestival Filem’On viert zijn 15de verjaardag met uitgebreid filmaanbod en workshops voor jongeren

8 oktober 2021 0 Door Deugenieten


Filem’On, het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek, is dit jaar toe aan zijn 15de editie. Gedurende tien dagen kan je in verschillende Brusselse culturele tempels genieten van heel uiteenlopende films gericht op jongeren tot 16 jaar.

Het tiendaagse filmfestival ‘Filem’On‘ loopt dit jaar van 27 oktober tot en met 6 november. Met ‘Filem’On, 15 jaar onderweg‘ als thema, reis je in 10 dagen de wereld rond. Het filmfestival heeft hiervoor zowel gloednieuwe films als een terugblik naar de ‘Best of Filem’On’ geprogrammeerd. Zoals elk jaar stelt het festival een uniek programma samen dat bestaat uit een breed filmaanbod voor jongeren van 2 tot 16 jaar. In totaal staan meer dan 130 films in alle genres en formaten op de affiche.

Er zijn Belgische, Europese en internationale competitie-onderdelen. Tijdens het festival beleven veel films hun Belgische première en heel wat vertoningen zijn in aanwezigheid van de regisseur of een van de acteurs. Dit jaar wordt er bovendien erg nauw samengewerkt met de biënnale EUROPALIA TRAINS & TRACKS. In het dagelijkse leven wint de trein namelijk steeds meer aan belang in de ecologische strijd naar een duurzame wereld.

Naast de filmvoorstellingen worden er ook tal van leuke workshops en ciné-concerten speciaal voor kinderen en jongeren georganiseerd. Deze gaan door in verschillende Brusselse culturele toplocaties zoals BOZAR, Cinematek, Cinema Nova en Palace. De stad Brussel wordt mooi in de kijker gezet door het boeiend cinema-wandelatelier.

Hybride filmfestival

Dit jaar gaat Filem’On door in een hybride vorm. Naast het offline programma in de Brusselse cinemazalen zullen er bij aanvang van het festival een aantal films uitgebracht worden op het Video On Demand-platform SOONER. Filem’On heeft op het platform een eigen sectie dat je vanaf 15 oktober kan ontdekken. Wie wil kan er een Filem’On festivalpas aanschaffen en zo gedurende de hele herfstvakantie genieten van het ruime Filem’On-filmaanbod.

Portugal steekt van wal

‘Portugal steekt van wal’ en trapt op 27 oktober de 15de editie van het Filem’On filmfestival officieel op gang. Je kan je in Bozar laten meevoeren op het ritme van de golven met Portugese animatiefilm-pareltjes. Deze ontdekkingsreis voor 4 tot 12-jarigen, met een zeebriesje en een vleugje pan-Europese volksmuziek, wordt begeleid door muzikanten Piet Decalf & Jan D’haene, samen met de leerlingen van de Ursulinenschool.

Meer info vind je op filemon.be.

Lees ook: Palace brengt eerbetoon aan Louis de Funès, de grootste komiek uit de Franse filmgeschiedenis

Volg ons op sociale media of contacteer ons