Feelgoodmusical The Prom is klaar om Nederland  te veroveren

Feelgoodmusical The Prom is klaar om Nederland te veroveren

18 september 2022 0 Door Deugenieten

Tien jaar geleden werd in Mississippi een schoolfeest afgelast om te voorkomen dat een leerling haar vriendinnetje als date zou meenemen. Dit aangrijpende verhaal vormt de basis voor het script van de succesvolle feelgoodmusical The Prom.

the prom musical nederland

We konden net over de Nederlandse grens, in schouwburg De Kring in Roosendaal, dit weekend genieten van de allereerste voorstelling van deze feelgoodmusical. Ook al is het theaterseizoen nog maar net begonnen, toch kunnen we nu al zeggen dat The Prom een van de toppers van dit seizoen wordt. Door de fantastische acteerprestaties, de vele humor maar ook aangrijpende momenten weet de musical het publiek in de juiste sfeer te brengen.

Het verhaal van een eindejaarsbal

Na nog maar eens een slechte recensie besluiten vier uitgedoofde Broadwaysterren dat ze zichzelf positief in het daglicht moeten stellen. Wanneer ze lucht krijgen van een relletje in een provinciestad, grijpen ze hun kans en trekken ze naar de oerconservatieve plek. De hele rel draait rond Emma die maar één ding wil: samen met haar vriendinnetje Alyssa naar het feestelijke eindejaarsbal, The Prom, van haar school gaan. Maar de homofobe voorzitter van de ouderraad, die later de moeder van het vriendinnetje van Emma blijkt te zijn, heeft het hele feest afgeblazen. De vier ijdele artiesten grijpen hun kans en trekken ten strijde. Maar wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mondt uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn!

The Prom is een Broadwaymusical die zes Tony-nominaties heeft ontvangen en de Drama Desk Award won voor beste musical. In de Netflix Original Film spelen Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman de hoofdrollen. In de Nederlandse versie van The Prom is de bekende musicalster Pia Douwes in een van de hoofdrollen te zien. Pia neemt de rol van Dee Dee Allen, een rol die Meryl Streep in de verfilming van de musical vertolkte, voor haar rekening. “Ik ben enorm blij met het vertrouwen van artistiek producent Hans Cornelissen,” zegt ze. “De rol van Dee Dee Allen, een ervaren maar ook een narcistische en uitgerangeerde musicalactrice is geweldig om te spelen.”

The Prom is een echte feelgoodmusical waar iedereen kan genieten van het hartverwarmende verhaal over een meisje dat gewoon zichzelf wil kunnen zijn. De musical zit vol van humoristische oneliners die meer dan eens een lachsalvo veroorzaken. Het geheel is bovendien overgoten met onweerstaanbare muziek. Kortom, een muzikaal feestje voor jong en oud.

The Prom met Pia Douwes, Joke de Kruijf, Dennis Willekens, Barry Beijer, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Wieneke Remmers en Rogier Komproe in de hoofdrollen is in vele Nederlandse theaters te zien. Meer info en tickets vind je hier.

Lees ook: Maak kennis met de cast van de musical Charlie and the Chocolate Factory

Volg ons op sociale media of contacteer ons