Ex-sommelier van El Bulli brengt uitzonderlijke Gallina de Piel Wines op de markt

Ex-sommelier van El Bulli brengt uitzonderlijke Gallina de Piel Wines op de markt

7 juni 2022 0 Door Deugenieten

Gallina de Piel Wines, de bijzondere wijnen van David Seijas, zijn weer verkrijgbaar op de Nederlandse en Belgische markt. Seijas was 10 jaar lang de sommelier bij El Bulli waar hij de beste wijnen ter wereld mocht inschenken.

David Seijas was 10 jaar de sommelier van El Bulli, het wereldberoemde restaurant van Ferran en Albert Adrià die de wereld de moleculaire keuken leerde kennen. Het restaurant werd vijf keer verkozen tot beste restaurant in de wereld en had drie Michelinsterren.

Gedurende zijn jaren bij El Bulli mocht Seijas er de beste wijnen ter wereld inschenken, naar de mooiste wijnregio’s reizen, de beste wijnboeren ontmoeten en zich omringen met ’s werelds fijnste gastronomie. Het motiveerde hem om constant de grenzen naar de best passende wijnen op te zoeken én deze te verleggen.

David zet zijn passie voor wijn voort in Gallina de Piel Wines, dat na een kippenvelmoment na de eerst gebottelde oogst in 2016 werd opgericht in 2017. Het bedrijf dankt haar naam aan een verspreking van Johan Cruyff in zijn tijd bij FC Barcelona, waar David een grote fan van is. Cruyff wilde eigenlijk “kippenvel” zeggen maar maakte daar “Gallina de Piel” van, wat letterlijk vertaald in het Spaans ‘vel van kip’ betekent. Gallina de Piel Wines produceert wijnen in samenwerking met de beste oenologen en in verschillende streken. De wijnen zijn afkomstig uit met zorg geselecteerde wijngaarden met unieke lokale druifsoorten.

Op de wijnkaart bij toprestaurants

De wijnen van Gallina de Piel zijn door hun ongekende prijs-kwaliteit niet onopgemerkt gebleven bij een aantal toprestaurants in Nederland en België. Zo staan ze op de wijnkaarten van onder andere The Jane in Antwerpen, De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Rijks Amsterdam en Spectrum, het restaurant van het Waldorf Astoria in Amsterdam.

Gallina de Piel Wines biedt zeven wijnen aan. Deze worden onderverdeeld in Entry-level (Best value wines), Mid-range (Roots) en Top-range (Single vineyard). De Entry-levelwijnen waaronder de Ikigall (wit, D.O. Penedès), Pinkgall (rosé, D.O. Navarra) en Mimetic (rood, D.O.P. Calatayud) kosten ongeveer 11,50 euro. De Mid-rangewijnen waaronder de Manar dos Seixas (wit, D.O. Ribeiro) en Roca del Crit (rood, D.O. Empordà) kosten ongeveer 18 euro. De twee Top-rangewijnen, Mazapé (wit, D.O. Tenerife) en Canyerets (rood, D.O.Q. Priorat) zijn momenteel niet verkrijgbaar in België.

Het verhaal achter de fles is voor Gallina de Piel Wines van groot belang. Zo wordt er gebruik gemaakt van opvallende etiketten en technische fiches met alle details van de wijnen. Het etiket van de mid-range wijnen vindt zijn oorsprong in bekende kunststromingen, terwijl de etiketten van de top-range wijnen geïnspireerd zijn op het periodiek systeem der elementen.

HermanWines uit Axel (Zeeuws-Vlaanderen) is exclusief importeur van Gallina de Piel Wines in Nederland en België. De keuze om samen te werken met HermanWines is een logische keuze: het is namelijk een echt familiebedrijf (4de generatie wijnimporteurs, sinds 1929) met alleen maar focus op kwaliteit. Het gigantische assortiment dat bestaat uit meer dan 2.500 verschillende wijnen is met name klassiek Europees, met veel referenties waar David graag mee werkte bij El Bulli.

De Gallina de Piel Wines zijn online te bestellen via HermanWines.com.

Lees ook: Ceci n’est pas un café Rombouts

Volg ons op sociale media of contacteer ons