Er valt niet te ontsnappen aan de Belgian Escape Days

Er valt niet te ontsnappen aan de Belgian Escape Days

9 november 2022 0 Door Deugenieten

Gedurende de Belgian Escape Days beleef je in de Brabanthallen van Leuven twee dagen vol escape rooms en andere escape activiteiten. Blikvangers tijdens deze dagen zijn het BK Escape Rooms 2022 en de grootste pop-up escape room van België.

Ben jij net als ons fan van escape rooms? Is een dag vol puzzels en raadsels oplossen iets voor jou? Ga je graag uitdagingen aan met je vrienden, familie of collega’s? Dan zak je in het weekend van 19 en 20 november best af naar de Brabanthallen in Leuven. Daar kan je je tijdens de Belgian Escape Days helemaal onderdompelen in de wereld van escape rooms.

BK Escape Rooms

In 2019 organiseerde Kobe Heleven samen met 7 andere escape fanaten het allereerste BK Escape Rooms in Stabroek. De eerste editie was een succesvol event met meer dan 72 strijdlustige escape teams die voor de titel ‘Belgisch Kampioen Escape Rooms 2019’ gingen.

Al snel werd duidelijk dat de doelgroep voor dit soort escape room activiteiten groter was dan eerst gedacht, en werden de voorbereidingen voor een volgende editie snel gestart. De voorbije coronajaren met hun alom gekende beperkingen werden gevuld met eindeloze brainstorms en 2022 werd hét nieuwe jaar waar alle escape fanaten enorm naar uitkeken.

Gezien het eerdere succes werd er gekozen om het nieuwe Belgisch Kampioenschap Escape Rooms te laten doorgaan binnen een breder event: de Belgian Escape Days. Deze tweedaagse omvat niet enkel het BK Escape Rooms maar ook een beurs waar liefhebbers en fans van escape rooms hun hartje kunnen ophalen tijdens de vele escape activiteiten. Bovendien kan je er je strategisch inzicht uittesten in de grootste pop-up escape room van België. Die zal een oppervlakte hebben van zo’n 250 vierkante meter. De escape room werd speciaal voor deze tweedaagse gecreëerd en is enkel te ontdekken tijdens de Belgian Escape Days.

Meer dan 30 escape activiteiten

Wie nog wil deelnemen aan het BK Escape Rooms is eraan voor de moeite. De voorrondes zijn reeds afgelopen. De teams die ze overleefden, maken zich alvast op voor een heuse finale tijdens de Belgian Escape Days. Daar zullen 144 teams aan deelnemen. Zij zullen elk 18 mini-escape rooms moeten afwerken en krijgen daarvoor telkens 10 minuten.

Maar ook voor de gewone fans van escape rooms valt er tijdens de Belgian Escape Days heel wat te ontdekken in de Brabanthallen. Dat kan al met een Starter-pakket. Daarmee kan je meer dan 30 escape activiteiten ontdekken tijdens de eerste escape room beurs van België. Wie daarnaast ook de grootste pop-up escape room van België wil betreden, kiest voor het Fanatic-pakket.

Meer info over de Belgian Escape Days en tickets vind je op belgianescapedays.be.

GIVEAWAY – Win een Starter-pakket ter waarde van 26,50 euro en ga op ontdekking tijdens de Belgian Escape Days

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: Op avontuurlijke reis langs bijzonder boeiende plaatsen met ‘Reizen Waes – het bordspel’

Volg ons op sociale media of contacteer ons