Een Belgische kapitein bij Holland America Line

Een Belgische kapitein bij Holland America Line

27 januari 2020 0 Door Deugenieten

Holland America Line heeft onlangs een nieuwe kapitein verwelkomd. Geen groot nieuws horen we je denken. Toch wel, want voor het eerst is dit een Belg. Kevin Beirnaert komt uit Oost-Vlaanderen. Hij heeft de eer om meteen kapitein te worden van de Nieuw Statendam, het nieuwste schip in de vloot van Holland America.

We durven in al onze bscheidenheid al eens vergeten dat België best wel een land van zeevarenden is. Denk maar aan de grote baggerbedrijven, die aan de wereldtop staan, of aan rederijen als CMB, Euronav en Cobelfret.

Ook aan boord van cruiseschepen werken heel wat Belgisch officieren en vakmensen uit de hotellerie. Maar een Belgische kapitein op een cruiseschip is eerder zeldzaam.

Kevin Beirnaert studeerde aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen. Als cadet-officier voer hij mee met reefers (koelschepen) tussen Antwerpen en Ecuador. Nadien begon hij zijn carrière bij de Jan de Nul Groep aan boord van de sleephopperzuiger Alexander von Humboldt. Meteen de start voor het werken in een exotische omgeving: het gesofistikeerde schip werd ingezet bij de bouw van de beroemde Palm Jumeirah archipel in Dubai.

Gevraagd naar hoe het voelt om kapitein zijn op een fantastisch cruiseschip als Nieuw Statendam reageert Kevin: “Ik vind het nog steeds magisch dat we over de hele wereld cruisen. En alhoewel ik weinig tijd heb om aan land te gaan, geniet ik ervan om elke dag in een andere haven of land te zijn.”

Als we hem vragen naar zijn favoriete haven reageert hij enthousiast: “Valletta Grand Harbour in Malta. Het zicht op de middeleeuwse forten als je de haven binnenvaart, vind ik nog altijd spectaculair.”

In de zomer van 2020 zal de Nieuw Statendam Amsterdam als thuishaven hebben. Kapitein Beirnaert zal zijn passagiers van hieruit veilig naar de Noorse Fjorden loodsen en de fascinerende hoofdsteden van de Oostzee laten ontdekken, meteen de ideale gelegenheid om gebruik te makken van Holland America Line’s ‘Waarom niet nu?’ promotie.

Waarom niet nu?

Wie nu een cruise boekt Bij Holland America Line kan dankzij de ‘Waarom niet nu?‘ promotie genieten van volpension en mooie kajuit upgrades. Het aanbod geldt voor een grote selectie aan vertrekken in 2020 of 2021. Voor een derde of vierde passagier in dezelfde kajuit zijn er gereduceerde tarieven.

Wie een cruise in Europa maakt krijgt bovendien een extra cadeau: een Signature drankenpakket. Dat betekent dat je elke dag tot 15 alcoholische drankjes (met een waarde van maximaal 11 dollar per drankje) en ongelimiteerd non-alcoholische dranken helemaal gratis krijgt.

Passagiers aan boord van cruises buiten Europa krijgen tot 500 dollar boordtegoed per kajuit, ideaal voor bijna alle aankopen aan boord.

Holland America Line biedt bovendien een extra korting op een aantal excursies als je ze voor 14 maart online boekt.

De uitzonderlijke ‘Waarom niet nu’-promotie loopt tot en met 28 februari. Meer info via hollandamerica.com.

 

Volg ons op sociale media of contacteer ons