De vele smaken en persoonlijkheden van D.GIN

De vele smaken en persoonlijkheden van D.GIN

19 juli 2021 4 Door Deugenieten

Een slokje nemen van D.GIN is het begin van een compleet nieuw avontuur. Je betreedt de wereld van D. en maakt kennis met zijn steeds evoluerende persoonlijkheid en zijn mysteries.

We weten allemaal dat Belgen niet alleen bourgondiërs maar vooral ook fijnproevers zijn. We kunnen met z’n allen uren genieten van een heerlijk hapje en een lekker drankje. Eén van de meest intrigerende drankjes zijn de gins van D.GIN. Met negen verschillende variëteiten neemt het Belgische D.GIN je mee op een spannend avontuur waarin je kennis maakt met de mysterieuze en unieke persoonlijkheid van D.

Maak kennis met D.

Toen Dany Bruggeman in 2012 zijn allereerste Gin-DYI-kit cadeau kreeg ging hij meteen aan het experimenteren met allerlei soorten kruiden, specerijen en bloemen. Het was zijn eerste ontmoeting met D. Sinds dat moment ontrafelde zich een parcours waarin beide steeds vertrouwder met elkaar raakten. Het was de start van een ongelooflijke reis.

Die reis begon in het mystieke Machelen waar Dany zijn gins maakte. Hiervoor kocht hij de nodige ingrediënten of hij oogstte ze uit zijn eigen tuin. In het begin gebruikte Dany de infusietechniek waarbij de kruiden langzaam in de alcohol trekken. Daarna ruilde hij deze in voor de meer traditionele distilleertechniek waarbij hete stoom de smaak en het aroma van de kruiden opneemt, maar niet de kleur of textuur. Zo verkreeg Dany een kleurloze pure alcohol die de door hem gewenste smaak en parfum bezit. Deze basisalcohol, die is afgeleid van graan en suikerbieten, wordt vervolgens meerdere keren zorgvuldig gedistilleerd om een ​​pure en schone alcohol te produceren.

De reis van Dany en D. is echter nog niet afgelopen. “Nieuwe smaken creëren is mijn passie. Ik hou ervan om te experimenteren en te genieten van de creativiteit van het combineren van verschillende kruiden. Ik zal mezelf blijven uitdagen om unieke geesten te ontdekken en het verhaal van D. naar de wereld te brengen. Want een Belgisch product dat met passie en liefde is gemaakt, is bedoeld om met de wereld te delen”.

De verschillende persoonlijkheden van D.

Toen Dany de unieke geest van D. leerde kennen, kende hij meteen ook de basis van waaruit hij meer variëteiten kon creëren. Hij selecteerde acht kernkruiden – waaronder koriander, kardemom, jeneverbes, kruidnagel, venkel en citroenschil – uit verschillende regio’s van de wereld. Deze vormen de basis van D’s unieke smaakpalet. Elke verschillende D.GIN wordt vervolgens tot leven gebracht door extra unieke en karaktervolle kruiden toe te voegen. Geïntrigeerd door het mysterie rond D. waagden wij de sprong en trokken we op avontuur. Tijdens ons avontuur maakten we kennis met vier persoonlijkheden van D.

Net als ‘The Adventurer‘ gingen we op zoek naar de liefde. De zachte, zoete gin die doordrenkt is met rozenblaadjes en jeneverbessen was onze gids. Deze klassevolle gin liet zich als een zachte streling op onze tong voelen en deed ons verliefd worden op zijn zoete afdronk. Vervolgens maakten we kennis met ‘The Magician‘. Met zijn kracht om warme harten in ijsblokken te veranderen houden we deze kruidige, zachte gin op basis van gember en jeneverbessen liever tot onze vriend. Terwijl ‘The Magician’ zich het liefst vertoont tijdens donkere wintermaanden, slaagt hij erin om ook tijdens warme zomerdagen voor de nodige verkoeling te zorgen.

The Blacksmith‘ leerde ons geduld te oefenen. Om de perfectie te bereiken wordt de gin namelijk gedistilleerd in een klassieke copper pot still om een optimale authenticiteit en smaak te garanderen. Nadien moet de gin minstens zes maanden rijpen in Franse eikenhouten vaten. Door deze medium geroosterde vaten krijgt de gin een licht rokerige toets. Eenmaal de perfectie bereikt laat deze Barrel Aged Gin zich perfect puur drinken, met of zonder ijsblokje.

De meest opvallende ontmoeting hadden we met ‘The Prospector‘. Deze karaktervolle premium klasse gin wordt gemaakt op basis van bittere sinaasappelschil, jeneverbes en gedroogde koriander. Omdat prospector ‘goudzoeker’ betekent, vind je ook letterlijk goud in je glas wanneer je deze gin drinkt. Gewoon schudden met de fles en je zal je ogen niet geloven.

Tijdens onze korte reis maakten we voorlopig kennis met vier van de negen unieke persoonlijkheden van D. In de volgende fase van onze tocht staan ontmoetingen met ‘The Climber‘ en ‘The Farmer‘ gepland.

De non-alcoholische persoonlijkheid van D.GIN

De gins van D.GIN worden verschillende malen gedistilleerd waardoor de puurheid van de alcohol verhoogt. Hierdoor vallen ze onder de categorie ultra premium gins en hebben ze een alcoholgehalte van 40°.

Vanzelfsprekend heeft D. ook een non-alcoholische kant. ‘The Writer‘ is een delicate mix van bloemen en bloesems. ‘The Fortune Teller‘ is dan weer een kruidige spirit die op smaak wordt gebracht met verse gember. ‘The Musician‘ tenslotte is gemaakt op basis van een mengeling van klassieke kruiden met tonen van verse gember. Deze drie alcoholvrije gins zijn bovendien suikervrij en zoutvrij maar barsten van de smaak.

Door negen verschillende gins met elk hun eigen en unieke persoonlijkheid te creëren is er voor iedereen een perfecte D.GIN. Durf jij het aan om samen met D. aan een spannende reis te beginnen en je eigen persoonlijkheid te ontdekken? Je kan de gins terugvinden in de betere drankenhandel en online bestellen in de webshop van D.GIN.

GIVEAWAY – Doe mee en ontdek zelf een van de heerlijke D.GINs die we mogen weggeven

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: De 10 meest fotogenieke plaatsen in Wallonië

Volg ons op sociale media of contacteer ons